Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Γύρισε» το… ματσάκι ο Εθνικός

«Γύρισε» το… ματσάκι ο Εθνικός

Χρειάστηκε να φτάσει στην ανατροπή ο γηπεδούχος Εθνικός  για να επιβληθεί στην Αλεξανδρούπολη με 3-2 (21-25, 25-17, 26-24, 22-25, 15-10) σετ της  ανανεωμένης Ορεστιάδας, στο χθεσινό παρθενικό εβρίτικο φιλικό , λίγο πριν  τη μεταξύ τους κόντρα για το Βόρειο όμιλο του League Cup «Νίκος Σαμαράς» με γηπεδούχο αυτή τη φορά τους “πράσινους” του Έβρου.

Για τους νικητές ο Σάκης Μουστακίδης ξεκίνησε με πασαδόρο τον Κασαμπαλή, κεντρικούς τους Τουρανιάνιν, Κιόσση, ακραίους τους Ανέστη και Κώστα Δαλακούρα και διαγώνιο τον Αντριτς. Ο τελευταίος αγωνίστηκε για λίγο και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Ίλιτς. Αρκετό χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Βλαχόπουλος, Θωμάς Δημητριάδης.

ethnikos_alexandroupolis_aoo_orestiada

H ομάδα της Ορεστιάδας, αν και προηγήθηκε στο ματς, στη συνέχεια φάνηκε λίγο “μουδιασμένη”, κάτι φυσιολογικό για όλες τις ομάδες σε αυτό το στάδιο της περιόδου, και δεν απέφυγε τα λάθη. Συγκεκριμένα ο Σουηδός διαγώνιος Γκούσταβσον δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και ο συμπατριώτης του τεχνικός, Ίσαακσον αναγκάστηκε μετά το 1ο σετ να τον αντικαταταστήσει με τον Πέτρογλου, που αν και μέχρι στιγμής απλά προπονείται στον Έβρο, έδειξε πως με την πολύτιμη εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει τον Α.Ο.Ο.

Στις δηλώσεις των δύο ομάδων ο προπονητής του Εθνικού Θανάσης Μουστακίδης χαρακτήρισε ως θετικό το πρώτο τεστ προετοιμασίας της ομάδας του σημειώνοντας ότι είδε κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. «Είχαμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε από το σκληρό πρόγραμμα των προπονήσεων και να αγωνιστούμε σε κανονικές συνθήκες. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που γίνεται, έβγαλα χρήσιμα συμπεράσματα. Θα ξαναδώσουμε κι άλλα παιχνίδια με την Ορεστιάδα» ήταν τα λόγια του τεχνικού των γηπεδούχων.

orestiada_aoo_ethnikos

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο λίμπερο της Ορεστιάδας, Δημήτρης Κωνσταντινίδης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Radiomax 96,3” επεσήμανε πως “είναι μία μεταβατική περίοδος και για τις δύο ομάδες, εμείς μάλιστα έχουμε και νέο προπονητή. Γενικά έγινε καλό παιχνίδι, χωρίς όμως να λείψουν και κάποια “νεκρά” διαστήματα, στην πορεία πιστεύω θα στρώσουμε και οι δύο ομάδες και γιατί όχι θα πρωταγωνιστήσουμε σε αυτό το νέο πρωτάθλημα.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σάκης Μουστακίδης): Κασαμπαλής, Κιόσσης, Τουρανιάνιν, Δαλακούρας Κ., Δαλακούρας Α., Άντριτς, λίμπερο ο Δαρίδης, Βλαχόπουλος, Ίλιτς, Δημητριάδης.

ΑΟ Ορεστιάδας (Γιόχαν Ίσακσον): Αμπουίλα, Ριζόπουλος, Βουκασίνοβιτς, Μίλιτς, Πεντίδης, Γκούσταφσον, λίμπερο ο Κωνσταντινίδης, Αντωνιάδης, Πέτρογλου, Χήρας.