DARK ROOM

«Υπόσχομαι ότι δεν θα ξαναπαίξω βόλεϊ εν μέσω καραντίνας…»

«Υπόσχομαι ότι δεν θα ξαναπαίξω βόλεϊ εν μέσω καραντίνας…»

“Ξινή” βγήκε σε δώδεκα νεαρούς στην Ινδία, η ιδέα να παίξουν βόλεϊ για να σπάσουν την πλήξη της καραντίνας, παρά τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης και διασποράς του κορονοϊού στην ασιατική χώρα.

Συγκεκριμένα οι νεαροί ηλικίας  18 έως 26 ετών από το χωριό Παπακόβιλ, κοντά στο Ναγκαπαττίναμ, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης έστησαν στην περιοχή ένα γήπεδο με φιλέ και άρχισαν να παίζουν βόλεϊ.

Κάτοικοι της περιοχής, που ήταν απομονωμένοι στα σπίτια τους, ανέφεραν στην αστυνομία την “παράνομη” αθλητική δραστηριότητα και οι αρχές συνέλαβαν τους απείθαρχους νεαρούς.

Αφού λοιπόν κρατήθηκαν μέχρι αργά στο τοπικό τμήμα, οι Αρχές οδήγησαν εν συνεχεία τους παραβάτες στον προαύλιο χώρο και τους ανάγκασαν να παραταχθούν ανά τετράδες, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Ο διοικητής, Anand Kumar απήγγειλε τις κατηγορίες  για παράνομη συνέλευση, ανυπακοή στην κυβερνητική εντολή, αμέλεια και κακοήθη πράξη που ενδέχεται να διαδώσει την επικίνδυνη για τη ζωή νόσο, στους νεαρούς και αφού τους ζήτησε να επαναλάβουν εν χορώ τις κατηγορίες και τις συνέπειες της πράξης τους, να υποχρέωσε να δεσμευτούν ότι δεν θα ξαναπαίξουν βόλεϊ όσο διαρκεί η καραντίνα γιατί οι ποινές που θα επιβληθούν θα είναι αυστηρότερες.

Οι νεαροί έκαναν αυτό που τους ζήτησε η Αστυνομία και έπειτα από έγγραφη διαβεβαίωση των γονέων-κηδεμόνων τους, αφέθηκαν ελεύθεροι και απομονώθηκαν ξανά στα σπίτια τους.