ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινίδου: «Προσεύχομαι για τους πληγέντες του Χάρβεϊ (fotos)»

Κωνσταντινίδου: «Προσεύχομαι για τους πληγέντες του Χάρβεϊ (fotos)»

Συγκινητικές στιγμές ζει στο Τέξας, η διεθνής άσος του Texas Cristian University Λαμπρινή Κωνσταντινίδου που μολονότι η ίδια και οι συμπαίκτριες της δεν απειλούνται μέχρι στιγμής από τον τυφώνα Χάρβεϊ, όπως δήλωσε στο Volleyplanet ζει έντονα το δράμα των ανθρώπων της Πολιτείας που έχει πληγεί από την καταστροφική μανία της Φύσης.

houston 3

Ο πιο ισχυρός τυφώνας, τα τελευταία 50 χρόνια στο Τέξας, που έχει κηρύξει ολόκληρη την Πολιτεία σε “κατάσταση εκτάκτου ανάγκης”, έχει αφήσει ήδη στο περάσμά του 8 νεκρούς, ανυπολόγιστες καταστροφές και χιλιάδες πλημμυροπαθείς, που ελπίζουν πλέον στη βοήθεια του… Θεού και των διασωστών και εθελοντών.

houston 4

Στο περιθώριο λοιπόν αυτής της θεομηνίας, η ομάδα του TCU έδωσε την Κυριακή στο Fort Warth του Τέξας, κόντρα στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, Rice, με το μυαλό όλων φυσικά να βρίσκεται στους πληγέντες του “Χάρβεϊ”.

houston 2

Η τρίτη νίκη με 3-0 (25-24, 25-19, 25-22) σετ σε ισάριθμα ματς των προκαταρκτικών παιχνιδιών που μετράνε στην κατάταξη της Conference, για την ομάδα της Κωνσταντινίδου, που βγήκε και MVP στις ασίστ με 24 συνολικά,  ελάχιστη σημασία έχει για την ομάδα της Θεσσαλονικιάς άσου, μπροστά στο δράμα που βιώνουν οι συνάνθρωποί της, κάποια χιλιόμετρα πιο μακριά.

tcu_pray konstantinidou red cross

“Είναι αλήθεια πως δεν έχουμε επηρεαστεί πολύ, γιατί βρισκόμαστε αρκετά μακριά από το μάτι του τυφώνα και για την ώρα αισθανόμαστε ασφαλείς. Η καταστροφή όμως στο Τέξας είναι πολύ μεγάλη! Ο κόσμος που είναι στο Χιούστον είναι πλέον εγκλωβισμένος γιατί το νερό έχει καλύψει τα πάντα… Προσεύχομαι όλοι να βγούνε σώοι και αβλαβείς από αυτή τη μάχη με το “στοιχειό” της Φύσης.. ” δήλωσε στο Volleyplanet η διεθνής άσος των “Frogs” (σ.σ Βάτραχοι), πρώτη φορά βιώνει ένα τέτοιο συναίσθημα.

Να σημειωθεί πως σε ανάλογη συναισθηματική κατάσταση βρίσκεται και η ομάδα του Rice, καθώς  στο ρόστερ των Owls (σ.σ Κουκουβάγιες) από το Τέξας, βρίσκονται και τέσσερις αθλήτριες με καταγωγή από το Τέξας που μαζί με την υπόλοιπη αποστολή είναι καθηλωμένες στο Fort Wοrth, λόγω της διακοπής των συγκοινωνιών σε ολόκληρη την Πολιτεία.