Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κοβάτσεβιτς: «Είμαστε το φαβορί»

Κοβάτσεβιτς: «Είμαστε το φαβορί»

Πρεμιέρα της σειράς τελικών  για την κατάκτηση του  φετινού πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, έχουμε την Παρασκευή (15/4, 18.30, Novasports1) απο το κλειστό του Ρέντη, με την ιστορία αυτή τη φορά να εμφανίζεται με άλλο σενάριο. Η παραδοσιακή κόντρα «αιωνίων» που έκρινε παραδοσιακά κάθε τέτοια εποχή τον τίτλο, αναβλήθηκε από την παρουσία του εκπληκτικού ΑΟ Θήρας.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός που και φέτος έχει το πλεονέκτημα έδρας, φιλοδοξεί να διατηρήσει την «ερυθρόλευκη δυναστεία», γενομένης αρχής από αύριο που υποδέχεται την μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο Σέρβος τεχνικός των Πειραιωτών, Μπρανκο Κοβάτσεβιτς, που θέλει να γευτεί το νταμπλ στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα μίλησε  στην επίσημη σελίδα της ΕΟΠΕ για τη σειρά των τελικών, όπου έχρισε την ομάδα του ως το μεγάλο φαβορί.

Αρχικά για το αν είναι δίκαιη η παρουσία του ζευγαριού Ολυμπιακού-Θήρας με βάση τη συνολική εικόνα των ομάδων στην κανονική περίοδο, υποστήριξε:

«Φυσικά και οι δυο ομάδες έκαναν καλά αποτελέσματα στη διάρκεια της σεζόν και με αυτό το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ, έδειξαν πολλά περισσότερα από τους αντιπάλους τους στους ημιτελικούς. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια δυνατή σειρά στους τελικούς. Ίσως όλοι περίμεναν στην έναρξη της σεζόν ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα έπαιζαν στον τελικό. Αλλά η Σαντορίνη μετά το ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα στη συνέχεια άρχισε να παίζει καλύτερα και έδειξε ότι είναι σοβαρή ομάδα».

Για το αν η ευνοϊκή παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Θήρα θα παίξει ρόλο στην έκβαση των τελικών, είπε:

«Είναι φυσιολογικό και το ξέρουμε όλοι πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί στους τελικούς. Το απέδειξε με την πορεία του κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η Σαντορίνη όπως είπα και πριν έδειξε στο δεύτερο μισό της σεζόν ότι είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στους τελικούς και πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ για να κερδίσουμε την Σαντορίνη».

 Για τον αν περιμένει κάποιες αγωνιστικές εκπλήξεις από την ομάδα της Σαντορίνης, τόνισε:

«Πιστεύω ότι δεν μπορεί να προκύψει κάποια έκπληξη. Είναι το τέλος της σεζόν και οι δυο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Έχουμε αναλύσει πολλές φορές τον αντίπαλό μας όπως και αυτός εμάς και δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις.»

 Χριστοδούλου: « Να διατηρήσουμε τα κεκτημένα»

 Η εξαιρετική πασαδόρος και αρχηγός του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου σε σχόλιο της για το πώς βλέπει τις αναμετρήσεις με την ομάδα της Σαντορίνης, σχολίασε:

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι μέσα στην διεκδίκηση των τίτλων και στόχος μας και φέτος είναι η διατήρηση των κεκτημένων. Η Σαντορίνη δίκαια βρίσκεται στους τελικούς και από την πορεία της στο πρωτάθλημα αλλά και με τις εμφανίσεις που έκανε στη σειρά των ημιτελικών. Από κει και πέρα εμείς θέλουμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό ανεξάρτητα από τον αντίπαλο να παίξουμε πολύ καλό βόλεϊ και να γίνουν καλά παιχνίδια».

Για τον αν θα αλλάξει κάτι αφού στη θέση του «αιώνιου» αντιπάλου ΠΑΟ, βρίσκεται ένας άλλος αντίπαλος και μάλιστα από την επαρχία, είπε: «Σίγουρα είναι θετικό το γεγονός ότι ομάδες από την επαρχία και τα νησιά όπως η Σαντορίνη μετέχουν στην Α1 είναι ευχάριστο για εμάς ότι θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο αφού η Σαντορίνη έχει δείξει ότι αγαπάει το βόλεϊ».

Όσον αφορά ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που θα κρίνουν τη σειρά των τελικών, η Χριστοδούλου υποστήριξε: «Σίγουρα θεωρώ ότι όποιος το θέλει περισσότερο στη διάρκεια των τελικών και κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει τα πρωτάθλημα.

Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί καλά και θα τα δώσουμε όλα για το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για τον αριθμό των αγώνων στους οποίους θα κριθεί ο τίτλος αφού η Σαντορίνη είναι μια πολύ καλή ομάδα. Επαναλαμβάνω ότι εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το πρωτάθλημα και σίγουρα στόχος μας είναι να κερδίσουμε τρεις φορές τον αντίπαλό μας».