A2

Μακεδόνες: Αντίπαλοι τους τα ρεκόρ!

Μακεδόνες: Αντίπαλοι τους τα ρεκόρ!

Χριστούγεννα στην κορυφή και μάλιστα αήττητοι θα κάνουν οι Μακεδόνες Αξιού στον Β ΄όμιλο της Α2.. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πραγματικά ασταμάτητη, σάρωσε όποιον αντίπαλο βρήκε στο δρόμο της και με το εκπληκτικό 8/8 και 24-1 σετ απέκτησε τρομερό πλεονέκτημα για συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου ενώ φιγουράρει παράλληλα και σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την επιστροφή στην Α1, έξι μήνες μετά τον υποβιβασμό της.

Η φετινή πορεία των Μακεδόνων είναι «σκηνοθεσία» του έμπειρου τεχνικού, Μανώλη Σκουλικάρη, που μετά τον περυσινό υποβιβασμό της ομάδας, τις αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, την φυγή της Νέβιλ και των ταλαντούχων Αλεξάκου (Μαρκόπουλο), Δρακουλίδου ( Πανναξιακός), κατόρθωσε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα από την αρχή.

Σε αυτό το νέο «έργο» των Μακεδόνων που βλέπουμε φέτος να παίζετε στην Α2, το όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, παίρνει δικαιωματικά η Μαριαλένα Δραγουμάνου.

Η αρχηγός της ομάδας, αποτελεί παράλληλα και το «τοπ γκαν» του Σκουλικάρη αφού είναι αυτή που «πυροβολεί» συνεχώς τα αντίπαλα μπλοκ ενώ όταν η μπάλα είναι βαριά από το άγχος και την πίεση του αποτελέσματος, είναι η προσωπικότητα που θα βγει μπροστά για να «καθαρίσει» τις δύσκολες φάσεις.

Για την φετινή πορεία της ομάδας η 23χρονη ακραία (1μ.80) της ομάδας του Αξιού, σχολίασε στον Volleyplanet: « Η φετινή πορεία της ομάδας δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς που κάνουμε στις καθημερινές προπονήσεις με τον κ. Σκουλικάρη αλλά και το γυμναστή μας Νίκο Στυλιανίδη.

DRAGOUMANOU air 123

Δουλεύουμε πολύ σε τακτική στο μπλοκ, στο σέρβις, παρακολουθούμε σε βίντεο και αναλύουμε τους αντιπάλους μας και σε όλα τα παιχνίδια μπαίνουμε με την ψυχολογία του νικητή. Δεν υποτιμούμε καμία ομάδα και τα αποτελέσματα βγαίνουν μέσα στο γήπεδο.

Και ας μην ξεχνάμε ότι φέτος η ομάδα έγινε από την αρχή αφού από πέρυσι έφυγαν πολλές αθλήτριες και προωθήθηκαν κοπέλες που είναι γεννημένες το 1999 και το 2000. Eπίσης είμαστε πολύ δεμένες στα αποδυτήρια, μια οικογένεια, κάτι που φαίνεται και εκτός γηπέδου.»

Dragoymanou servis  45678

Για την ατομική της απόδοση, η προσωποποίηση του πάθους των Μακεδόνων, υποστήριξε: « Δεν θέλω να μιλώ για τον εαυτό μου. Επέστρεψα φέτος στους Μακεδόνες από το Ανατόλια που αγωνίστηκα πέρυσι γιατί η ομάδα έχει οργάνωση και φιλοδοξίες. Έχω αγωνιστεί συνολικά πέντε χρόνια εμπειρίας στην Α1 αφού αγωνιζόμουν και όταν ο σύλλογος ήταν και πάλι στη μεγάλη κατηγορία.

Μέσα στο ματς προσπαθώ να τηρώ, το αγωνιστικό πλάνο και τις οδηγίες του προπονητή μας ενώ όταν το απαιτεί η εξέλιξη του αγώνα δεν έχω πρόβλημα να τελειώσω τις δύσκολες μπάλες για να πάρουμε τη νίκη.

Γενικά πάντως όλες οι παίκτριες των Μακεδόνων κινούμαστε σε χαμηλούς τόνους, αποφεύγουμε τις μεγάλες δηλώσεις και θέλουμε να τελειώσουμε την κανονική περίοδο με το καλύτερο δυνατό σερί και μετά να ρίξουμε το βάρος μας στα πλέι οφ ανόδου την Άνοιξη όπου θα κρίνουν την άνοδο στην Α1. Όσον αφορά το κύπελλο και την πρόσφατη πρόκριση μας σε βάρος του ΔΑΣΩ, στόχος είναι να προχωρήσουμε όσο το επιτρέπει η κληρωτίδα.»

Μakedones Axiou 99

Η Κοζανίτισα φιλόλογος που μετατρέπει τις αγωνιστικές «ανορθογραφίες» σε «καλλιγραφίες», σχολίασε και το καυτό θέμα της έδρας στα Κύμινα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει η ομάδα των Μακεδόνων, τα τρία τελευταία χρόνια: « Συμφωνώ με το πρόεδρο μας κ. Νίκο Ποντίκα που είπε ότι παίζουμε τα τρία χρόνια εκτός έδρας. Πραγματικά λόγω γραφειοκρατίας Περιφέρειας και Δήμου δεν μπορούμε να πάρουμε την άδεια χρησιμοποίησης του κλειστού των Κυμίνων που είναι ουσιαστικά το «σπίτι» μας και θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση για ακόμη καλύτερη πορεία.

Dragoumanou genethlia 12345

Ελπίζω το θέμα να λυθεί το συντομότερο και το 2016 να επιστρέψουμε στη φυσική μας έδρα και να βρούμε τους χορηγούς που τόσο ανάγκη έχει η κάθε ομάδα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το πρόεδρο μας Νίκο Ποντίκα και το γενικό μας αρχηγό Μπάμπη Ποντίκα για την οικονομική στήριξη των Μακεδόνων σε αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικά εποχές»

O πιο φανατικός οπαδός της ο αδελφός της Τάσος

Dragoumanou adelfos tasos 567

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...