Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα

Μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα

Τα 55α γενέθλια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αποτέλεσαν μια μεγάλη γιορτή για τον Παναθηναϊκό με τους  Αγραπιδάκη, Ανδρεόπουλο, Καραμαρούδη, Μπάμπουλη, Πραγκαλούδη, Αγγελάκη και Πανταλέων να θυμούνται καλές , αλλά και άσχημες στιγμές του στον «Τάφο του Ινδού».

Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας στα 55 χρόνια ζωής της φρόντισε να φιλοξενήσει χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες όλων των «πράσινων» τμημάτων, να ζήσει μοναδικές στιγμές και παράλληλα  να στεγάσει χιλιάδες όνειρα και φιλοδοξίες φιλάθλων και αθλητών…

Ωστόσο φρόντισε στο πέρασμα των ετών να δημιουργήσει χιλιάδες «πράσινες» αναμνήσεις.

Ρούλης Αγραπιδάκης, Σοφία Αγγελάκη, Άγκι Μπάμπουλη, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, Ρούλα Πραγκαλούδη, Παύλος Καραμαρούδης και Σωτήρης Πανταλέων έζησαν πολλές και έντονες στιγμές στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και η παρουσία τους στα 55α γενέθλια ξύπνησε μνήμες. Το Volleyplanet ζήτησε από όλους την καλύτερη στιγμή τους στο ιστορικό κλειστό, τη χειρότερη αλλά και το τι εστί για τους ίδιους ο Τάφος του Ινδού!

Ο Ρούλης Αγραπιδάκης, μέλος της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο κλειστό της Αλεξάνδρας το 1961, είναι από αυτούς που…. «μεγάλωσαν» με την Λεωφόρο και που γνωρίζει πιθαμή προς πιθαμή το γήπεδο.

Η ζωντανή ιστορία του βολεϊκού Παναθηναϊκού όταν κλήθηκε να απαντήσει πια ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας του στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας μπορεί να δυσκολεύθηκε να απαντήσει γιατί είναι πολλές οι επιτυχίες και οι νίκες ωστόσο δήλωσε  «Κορυφαία στιγμή που έζησα στην Λεωφόρο ήταν η πρόκριση στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1976 -77, καθώς το δεν υπήρχε Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμάμαι το πόσο κρύο είχε τότε που παίζαμε, αφού οι νιφάδες χιονιού που έπεφταν άρχισαν να μπαίνουν στο γήπεδο από τα πλάγια ανοικτά παράθυρα του γηπέδου που δεν είχαμε κλείσει».

Η Σοφία Αγγελάκη υπηρετώντας τις «πράσινες» για 11 συναπτά έτη ενθυμούμενη την καλύτερη στιγμή στο γήπεδο υπογράμμισε «Το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε στην Λεωφόρο την χρονιά 99 -2000. Παίζαμε κόντρα στον Φιλαθλητικό και κάναμε μεγάλες νίκες κατακτώντας στο πρωτάθλημα σε μια γεμάτη Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Η Αγκι Μπάμπουλη από την πλευρά της απαντώντας την ίδια ερώτηση τόνισε «Σίγουρα η κορυφαία στιγμή που μου έμεινε έντονη στο μυαλό είναι η πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό το 1991 που πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα.  Βέβαια από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα μου ήταν και η μεγάλη πρόκριση που πήραμε το 1999-2000 στο Final 4 της Περούτζια όταν και κατακτήσαμε την 2η θέση».

Όσο για την χειρότερη έχει να κάνει και αυτή με Ευρώπη αφού όπως μας εκμυστηρεύθηκε «Η χειρότερη στιγμή μου στην Λεωφόρο ήταν όταν χάσαμε την πρόκριση στην Ευρώπη το 1999 από την τουρκική Βάκιφμπανκ μόλις για δύο πόντους».

Η Ρούλα Πραγκαλούδη μπορεί να έζησε μεγάλες στιγμές δόξας στο γήπεδο, ωστόσο έζησε κάτι παραπάνω από νίκες και επιτυχίες. Έζησε τον έρωτα και την ευτυχία γνωρίζοντας τον Παύλο Καραμαρούδη όπου και παντρεύτηκαν κάνοντας μια υπέροχη οικογένεια.

«Το καλύτερο για εμένα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ήταν που γνώρισα τον Παύλο (Καραμαρούδη) και παντρευτήκαμε» απάντησε η Ρούλα η οποίος όμως θυμάται έντονα την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Πανελλήνιο το 2001.

Και πώς να μην το θυμάται αφού όπως μας είπε «Η χειρότερη στιγμή μου στην Λεωφόρο ήταν το 2001 όταν και χάσαμε τον τίτλο από τον Πανελλήνιο. Τότε πηγαίναμε στην Κυψέλη και κερδίζαμε και χάναμε στην Λεωφόρο. Η σειρά πήγε στα 5 παιχνίδια, είχαμε το αβαντάζ της έδρας και με προπονητή τότε τον Σωτηρόπουλο φθάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι να προηγούμαστε με 2-1 σετ και 16-6 και τελικά χάσαμε το σετ και το πρωτάθλημα ενώ ήμασταν τόσο κοντά. Μας πήρε το πρωτάθλημα τότε η Αγγελάκη».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχοντας περάσει μια ζωή στον Τάφο του Ινδού έχει να θυμάται πολλές όμορφες ιστορίες ωστόσο αυτές που ξεχωρίζει είναι  «Όλες οι νίκες επί του Ολυμπιακού για πρωτάθλημα και Κύπελλο είναι ξεχωριστές. Από εκεί και μετά μεγάλη στιγμή ήταν όταν το 1989 είχαμε νικήσει την Μπόσνα Σεράγεβο και περάσαμε στο Final 4 της Φινλανδίας που φιλοξενήθηκε στο Βαρκάους».

Όπως οι νίκες επί του Ολυμπιακού περνάνε στις καλύτερες στιγμές, έτσι και οι ήττες είναι στις χειρότερες για το προπονητή πλέον του Παναθηναϊκού που δεν έκρυψε πως «Αντίθετα χειρότερη στιγμή ήταν η ήττα μας στην  Λεωφόρο Αλεξάνδρας με 3-2 από τον Ολυμπιακό επί Μοντάλι (1998)».

Ο Παύλος Καραμαρούδης έζησε πολλά στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού.  Δύσκολα χρόνια, αλλά και καλά. Ο πάλαι ποτέ «πύργος» των «πράσινων» και σήμερα συνεργάτης του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στον πάγκο των ανδρών μιλώντας για την καλύτερη στιγμή του στην Λεωφόρο δήλωσε «Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα που κατακτήσαμε το 1995 έπειτα από εννιά χρόνια φαγούρας».

Όσο για την χειρότερη; Αυτή δεν ήταν από κάποια ήττα, αλλά από… ένα δημοσίευμα.

«Ήταν τα πέτρινα χρόνια του τμήματος. Ήταν μια περίοδο που είχε κοπεί το νερό στα αποδυτήρια και είχανε γράψει τότε ένα δημοσίευμα στο ΦΩΣ ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού φεύγουν από το γήπεδο και πάνε να κάνουνε μπάνιο απέναντι στο βενζινάδικο. Αυτό μου έμεινε αξέχαστο, ωστόσο δώσαμε όρκο τιμής όλοι και απαντήσαμε στο γήπεδο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Όσο για τον αρχηγό, Σωτήρη Πανταλέοντα, η κορυφαία του στιγμή ήταν:«Όταν πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου εδώ, νομίζω το ’91 και κόλλησα με το άθλημα αυτό και το γήπεδο» ενώ για τη χειρότερη στιγμή… δυσκολεύτηκε πολύ αλλά στο «σπίτι» πόσες άσχημες στιγμές να βρεις!

Το κοινό σημείο όλων στην ερώτηση τι σημαίνει «Τάφος του Ινδού» ήταν ότι όλοι μονομιάς συμφώνησαν: «Το σπίτι μας», αποδεικνύοντας την οικογενειακή σχέση που είχαν με το Σύλλογο σε εκείνες τις πιο ρομαντικές εποχές!