Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν σε… μονόδρομο

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν σε… μονόδρομο
Κομβικό χαρακτήρα, κυρίως για την παραμονή των ομάδων έχει η 21 αγωνιστική της Α1 Γυναικών που πέρα από τις σαββατιάτικες αμφίρροπες και καθοριστικές αναμετρήσεις για τη σωτηρία, ο επίλογός γράφεται την Κυριακή στη Ν. Φιλαδέλφεια με το ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός. Ρεπό έχει ο Πανναξιακός.

Το πρώτο… πιάτο του σαββατιάτικου «μενού» και ίσως το πιο… ανάλατο σερβίρεται στις 15.00 στο Κατσάνειο, όπου ο υποβιβασμένος Ηρακλής φιλοξενεί το δεύτερο Παναθηναϊκό, σε ένα ματς καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, όπου οι φιλοξενούμενοι εύκολα ή δύσκολα θα επιστρέψουν στην Αθήνα με μία ακόμη νίκη.

Τρεις ώρες αργότερα, στις 18.00 λόγω της σημασίας των αποτελεσμάτων των αγώνων για τις ομάδες, διεξάγονται τρία άκρως καθοριστικά ματς.

Πίστη στον Αξιό μέσω… Ρεθύμνού
Στη Χαλάστρα, ένας ακόμη τελικός για τους Μακεδόνες Αξιού που θέλουν μόνο νίκη απέναντι στο σαφώς πιο «άνετο» Μαρκόπουλο. «Αυτό που είναι να κάνουμε το έχουμε κάνει… Συμφωνήσαμε να κάνουμε ανανέωση και σίγουρα αυτό είχε ένα ρίσκο στην ομάδα. Ωστόσο πιστεύω, πως αν το Ρέθυμνο παραταχθεί πλήρες κόντρα στο Ανατόλια και παίξει για την νίκη, μπορούμε να σωθούμε. Πρέπει όμως και εμείς να κερδίσουμε το Μαρκόπουλο, σε ένα ματς δύσκολο για εμάς. Θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά το άγχος της κατεπείγουσας νίκης και αν μας βγει από την αρχή το παιχνίδι μας θα μπορέσουμε να πάρουμε το τρίποντο» τόνισε στο Volleyplanet o τεχνικός των Μακεδόνων Μανώλης Σκουληκάρης, που θα έχει όλες τις αθλήτριες στην διάθεσή του, μολονότι η Νέβιλ δεν προπονήθηκε για τρεις μέρες λόγω ασθένειας.
Χωρίς προβλήματα και σίγουρα με λιγότερο άγχος ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη και το Μαρκόπουλο, που με δεδομένο ότι έχει το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή, θεωρητικά κρατά στα χέρια του την τύχη της παραμονής του. «Είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Πρέπει να κερδίσουμε και το θέλουμε πολύ, όπως άλλωστε και οι Μακεδόνες. Πιστεύω και οι δυο ομάδες θα παλέψουν με πάθος και η καλύτερη θα κερδίσει» δήλωσε η διεθνή άσος της ομάδας των Μεσογείων, Αλεξάνδρα Ψωμά που συμπλήρωσε για τη συνέχεια ότι «πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τους Μακεδόνες για να φτάσουμε σε μία καλύτερη θέση από αυτή που είμαστε τώρα και μετά να πάμε για τη νίκη με τον Ηρακλή».
Ούτε κουβέντα για “ρυθμιστές”
Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, επίσης στις 18.00 στη Θεσσαλονίκη το ΣΑΑΚ Ανατόλια αντιμετωπίζει τον μαχητικό ΟΠΕ Ρεθύμνου, σε ένα ματς όπου και εδώ το άγχος βαραίνει περισσότερο τις πλάτες των γηπεδούχων. «Ένα ακόμη ντέρμπι για να μείνουμε στην κατηγορία» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Volleyplanet o τεχνικός του Ανατόλια, Σωκράτης Τζιουμάκας και πρόσθεσε: «Είμαστε πανέτοιμοι για να κάνουμε μία ακόμη νίκη για να ελπίζουμε, αφού βάσει και των άλλων αποτελεσμάτων, μπορεί να μας αρκεί αυτή η νίκη, αλλά μπορεί να χρειαστούμε και άλλους βαθμούς ακόμη».Από την πλευρά της κρητικής ομάδας, που ταξίδεψε αεροπορικώς από σήμερα και θα διανυκτερεύσει στη «Νύμφη του Βορρά», ώστε να’ ναι ξεκούραστη η ομάδα, ο τεχνικός Νίκος Ζιώγας έχει βαρεθεί να ακούει πως «ο ΟΠΕΡ είναι ρυθμιστής». «Δεν αντέχω να μου το λένε άλλο αυτό, γιατί στο τέλος τ’ ακούς από όλους! Εμείς χρειαζόμαστε έναν ή δύο βαθμούς και θα κοιτάξουμε να τελειώσουμε το θέμα της παραμονής, εμείς για εμάς, και από κει και πέρα ό,τι βρέξει ας κατεβάσει για τους άλλους» επεσήμανε στο Volleyplanet o προπονητής του ΟΠΕΡ, που ανεβαίνει πλήρης στα βόρεια.
 Εντός έδρας φινάλε με θετικό πρόσημο
Το τρίτο παχνίδι της ημέρας που ξεκινά στις 18.00 είναι αυτό στη Σαντορίνη, όπου ο Α.Ο Θήρας στο τελευταίο του εντός έδρας ματς για την κανονική περίοδο υποδέχεται τον ΓΣ Ηλιούπολης, παρά κάποια προβλήματα που υπάρχουν. «Είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας και μολονότι δεν προλαβαίνουμε το τρένο της τετράδας, θα προσπαθήσουμε παρά τις μικρονεοχλήσεις που ταλαιπωρούν τις Καρπουζά, Καββαθά και Οικονομίδου να τελειώσουμε τις εμφανίσεις μπροστά στο κοινό μας με θετικό πρόσημο» υποστήριξε ο τεχνικός του Α.Ο Θήρας, Απόστολος Οικονόμου, που για να προσπεράσει την “Ένωση” στην κούρσα της 4άδας, θα χρειαστεί πέρα από ήττες των “κιτρινόμαυρων” και ένα “θαύμα” με τον Ολυμπιακό.Σε αντίθεση όμως  με τις γηπεδούχες για τις οποίες η νίκη είναι περισσότερο θέμα γοήτρου, στην Ηλιούπολη, που λόγω των πρόσφατων υποχρεώσεων αθλητριών της στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων χάθηκαν κάποιες προπονήσεις για τις φιναλίστ, κάθε βαθμός μπορεί να αποδειχθεί “χρυσός” στην προσπάθεια παραμονής της νεοφώτσιτης ομάδας της Δήμητρας Λυκογιάννη.
Επίλογος με ντέρμπι
Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει την Κυριακή 15/3 στις 20.30 στο κλειστό του Ιωνικού Ν.Φ, όπου η ΑΕΚ, με τον κόσμο στο πλευρό της αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, με στόχο ό,τι καλύτερο που θα τη βοήθήσει να “σφραγίσει” τη θέση της στην 4άδα.
Πρωτάθλημα: Α1 Εθνική Κατ. Γυναικών
ΗΜ/ΝΙΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
Σάββατο 14/3/2015
Κατσάνειο
15.00
ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ισκάς – Λιοτόπουλος
Τσοπάνογλου
Σάββατο 14/3/2015
Χαλάστρας
18.00
ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δημητρίου – Παπαδόπουλος Αρ.
Κωσταντινίδης
Σάββατο 14/3/2015
Ανατόλια
18.00
ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Βασιλειάδης – Παπακοσμάς
Στεργιόπουλος
Σάββατο 14/3/2015
Θήρας
18.00
ΑΟ ΘΗΡΑΣ
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Κατσούλης – Τσίτσικας
Ακαρέπης
Κυριακή 15/3/2015
Ιωνικού
20.30
ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
Κυριοπούλου – Οικονόμου Β.
Ράπτης
Η βαθμολογία

#
OMAΔA
AΓ.
N.
H.
M.
+
BN
1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ1
18
17
1
0
51
7
50
2
ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
19
17
2
0
52
11
50
3
ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
19
16
3
0
50
17
48
4
ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ
18
12
6
0
40
21
37
5
ΑΟ ΘΗΡΑΣ
18
11
7
0
40
26
33
6
ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
18
6
12
0
23
42
18
7
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
18
6
12
0
23
40
18
8
ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
18
6
12
0
28
43
18
9
ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
18
4
14
0
20
45
15
10
ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
18
5
13
0
20
46
13
11
ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
18
0
18
0
5
54
0