ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ράπτης: «Το να φοράς το εθνόσημο είναι τρομερό»

Ράπτης: «Το να φοράς το εθνόσημο είναι τρομερό»

Ο διαγώνιος της Εθνικής παίδων, Αλέξανδρος Ράπτης ήταν ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά κι ο 3ος σκόρερ της προκριματικής φάσης με 55 πόντους μίλησε για όλα έζησε στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων στο Άργος.

«Στην πρεμιέρα με το Ισραήλ δεν παίξαμε καλά… Δεν είχαμε εικόνα για τον αντίπαλο μας, ίσως τον υποτιμήσαμε και ήρθε η ήττα. Με την Ισπανία δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο, τις δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα και βγάλαμε εγωισμό.
Η Ρωσία ξέραμε από την αρχή πως ήταν η καλύτερη ομάδα. Προσπαθήσαμε, παλέψαμε, αλλά πιστεύω πως μπορούσαμε καλύτερα. Ίσως απογοητευτήκαμε περισσότερο απ ότι έπρεπε σε κάποιες στιγμές. Προσωπικά θεωρώ πως δεν υπάρχει αντίπαλος που δεν μπορούμε να τον κερδίσουμε», ήταν αρχικά το σχόλιό του ως προς το αγωνιστικό μέρος.

Ωστόσο το θερμό χειροκρότημα του κόσμου ήταν η μεγαλύτερη αναγνώριση για την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες του Νίκου Ζαλμά απέναντι σε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις του παγκόσμιου βόλεϊ.

«Θα μπορούσαμε το κάτι παραπάνω, ακόμη και τώρα το πιστεύω, αλλά παίξαμε με ψυχή και καρδιά για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Αργους που και τις τρεις ημέρες μας στήριξε με απίστευτο τρόπο», είπε ο Αλέξανδρος Ράπτης και συμπλήρωσε: «Προσωπικά δεν έχω συνηθίσει να παίζω μπροστά σε τόσο εκδηλωτικό κόσμο, αλλά θεωρώ ότι με βοήθησε και σε καμία περίπτωση δεν με άγχωσε. Απλά ένιωθα ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση να δώσω το 100% γιατί αυτός ο κόσμος άφησε στην άκρη ότι είχε να κάνει και βρέθηκε στο γήπεδο για να μας στηρίξει».

Με τον ίδιο να ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του που έπαιζε στην Ολυμπιάδα Πατρών (με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται και ο ίδιος στο πρωτάθλημα της Α2) ο Αλέξανδρος από 9 χρονών ονειρεύεται τη στιγμή που θα φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών.
«Πάντα παρακολουθώ την Εθνική και το καλοκαίρι ταξίδεψα στην Κοζάνη για να δω τους αγώνες του World League. Ζήλεψα την ατμόσφαιρα, τους αγώνες και φυσικά ονειρεύομαι να φορέσω κι εγώ τη φανέλα της. Το να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο είναι κάτι τρομερό και είναι κίνητρο για όλους μας».