CEV CUP

Το… σήκωσε ανατρεπτικά η Τουρ (vid)

Το… σήκωσε ανατρεπτικά η Τουρ (vid)

Η γαλλική  Τουρ έφερε τα πάνω κάτω στο δεύτερο τελικό του CEV Cup κόντρα στην ιταλική Τρεντίνο και στο “χρυσό” σετ κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο σε μια αναμέτρηση όπου πρώτος διαιτητής ήταν ο “δικός μας”, Αλέξανδρος Μυλωνάκης.

Εξαρχής η γαλλική ομάδα γνώριζε ότι η αποστολή της ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αφού στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης η Τρεντίνο είχε επικρατήσει 3-0 στην έδρας της. Ωστόσο, η Τουρ στο δέυτερο τελικό μέσα στο “σπίτι” της αφού κατάφερε να κερδίσει με 3-1 (31-29, 22-25, 25-22, 25-23) έστειλε την αναμέτρηση στο χρυσό σετ. Με την ώθηση του κόσμου οι Γάλλοι που για πρώτη φορά φιλοξενούσαν έναν τελικό στην έδρα τους δεν… έχασαν την ευκαιρία και με 15-13 πανηγύρισαν το δεύτερο ευρωπαϊκό κύπελλο στην ιστορία, μετά το 2005 όπου είχαν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ στη Θεσσαλονίκη.

Η Τουρ πανηγύρισε έξαλλα την κούπα που ήρθε να… εξαγνίσει την απογοήτευση για τη φετινή πορεία της σε κύπελλο και πρωτάθλημα Γαλλίας, κλείνοντας με θετικό πρόσημο τη σεζόν. MVP των τελικών αναδείχτηκε ο αρχηγός Ντέιβιντ Κονέσνι.

Ο τελευταίος πόντος: