ΔΙΕΘΝΗ

Στη Μπερλίν ο Μοκουλέσκου!

Στη Μπερλίν ο Μοκουλέσκου!

Ο πιο πετυχημένος προπονητής της ιστορίας της Bundesliga ανέλαβε το τιμόνι της γερμανικής ομάδας, αντικαθιστώντας στην πρωταθλήτρια ομάδα τον Λιούκ Ρέινολντς.

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ο 67χρονος Γερμανορουμάνος τεχνικός είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αλλά όπως φαίνεται ο Στέλιαν Μοκουλέσκου δεν μπορεί να ξεφύγει από τα δίχτυα του… φιλέ!

Ο «ζωντανός θρύλος» του αθλήματος, που από το 1987 έως το 1990 και το 1999 έως το 2008 διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός της «Νατσιοναλμανζάφτ» πανηγυρίζοντας πολλές διακρίσεις, μετά την επιτυχημένη καριέρα του στη Φριντριχσχάφεν, το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει χρέη ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας ανδρών μπιτς βόλεϊ της Αυστρίας.

Με 1 τίτλο και μία 2η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, 18 πρωταθλήματα Γερμανίας, 19 Κύπελλα Γερμανίας, 3 πρωταθλήματα Αυστρίας, 2 Κύπελλα Αυστρίας ο γεννημένος στο Μπρασόφ της Ρουμανίας προπονητής, χαρακτηρίζεται δικαίως ως «Mister Volleyball» της Γερμανίας και για αυτόν η έναρξη της συνεργασίας του με την Μπερλίν, την ομάδα που στην τελευταία του σεζόν στην Φριντριχσχάφεν, πριν αντικατασταθεί από το Βέλγο Βίτακ Χέινεν, στέρησε τον 14ο τίτλο από την ομάδα των “Ζέπελιν”.

“Με το καλημέρα” στο Βερολίνο ο “Στέλου” καλείται να πετύχει ένα μικρό… θαύμα, καθώς το βράδι της  Τετάρτης 14/2 θα βρεθεί στο ντεμπούτο του στην Μπερλίν, στο “Μαξ Σμέλινγκ Χάλε” αντιμέτωπος για το Champions Legaue με την ρωσική κάτοχο του τίτλου και πρωταθλήτρια κόσμου, Ζενίτ Καζάν.