ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Στο TOP-10 του Παγκόσμιου Σχολικού η Σχολή Μωραΐτη (fot-vid)

Στο TOP-10 του Παγκόσμιου Σχολικού η Σχολή Μωραΐτη (fot-vid)

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι ομάδες αγοριών και κοριτσιών της Σχολής Μωραΐτη στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα Βόλεϊ που ολοκληρώθηκε χθες στην Τσεχία, με τους μαθητές και τις μαθήτριες από την Ελλάδα να τερματίζουν μέσα στην 10άδα των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη.

sima_sxoles_moraiti

Μετά λοιπόν την κατάκτηση των τίτλων των Πανελληνίων πρωταθλημάτων αγοριών-κοριτσιών οι μαθητές και οι μαθήτριες της Σχολής Μωραΐτη κυνήγησαν την διάκριση και στο Μπρνο της Τσεχίας, όπου φιλοξενήθηκε το 25ο ραντεβού των καλύτερων σχολικών ομάδων του κόσμου.

sxoli_koraiti 2

Στα κορίτσια οι Ελληνίδες μαθήτριες,  στο τελευταίο τους ματς επικράτησαν με 2-0 (25-23, 25-13) του σχολείου από τη Νίτρα της Σλοβακίας και παρά τις αρκετές απουσίες (λόγω Πανελλαδικών) και τραυματισμούς, κατέλαβαν την 7η θέση μεταξύ συνολικά 28 ομάδων.

sxoli_moraiti_koritsia

Στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των αγοριών οι μαθητές των σχολείων από το Παλαιό Ψυχικό γνώρισαν την ήττα στα σημεία με 25-23, 28-26 από το πολωνικό ZSP 3 Nakło nad Notecią και κατετάγησαν στην 10η θέση ανάμεσα σε συνολικά 27 σχολεία.

sxoli_moraiti_agoria

Για τις ομάδες της Κύπρου, στην 16η θέση των κοριτσιών βρέθηκε το Λύκειο Πέτρου & Πάυλου, ενώ μια θέση πιο κάτω κατετάγη στα αγόρια το σχολείο Grammar School από τη Λεμεσό.

Τα συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές τους, κ. Ζώη Καλαμπόκη και Κώστα Παπακωσταντίνου και  τους συνοδούς τους, εξέφρασαν το Υπουργείο Παιδείας και το γραφείο Φυσικής Αγωγής της Β´ Αθήνας.

sxoliko_turkiey

 Πρωταθλήτριες ομάδες κόσμου στη διοργάνωση αναδείχθηκαν στα αγόρια το σχολείο Türkiye Okul Sporları Federasyonu από την Τουρκία κερδίζοντας 3-2 σετ τους αντιπάλους από τη Γερμανία, ενώ στα κορίτσια το σχολείο από τη Σερβία, Skolski sport που επικράτησε με 2-0 σετ του γερμανικού JTFO.
Δείτε στο video την εντυπωσιακή τελετή απονομών