ΔΙΕΘΝΗ

Το δακρυσμένο «αντίο» της Φοφάο (φωτ.)

Το δακρυσμένο «αντίο» της Φοφάο (φωτ.)

Τίτλοι τέλους για τη 45χρονη θρυλική πασαδόρο, Χέλια Ροτζέριο Πίντο ντε Σόουζα, γνωστή σε όλους Φόφαο που ολοκλήρωσε μια μαγική καριέρα με την 4η θέση της Ρεξόνα-Αντές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων 2015, έχοντας υπογράψει ως MVP και σηκώσει λίγες μέρες νωρίτερα την κούπα του πρωταθλήματος στη Βραζιλία .

Στα 45 της η Φοφάο όχι μόνο οδήγησε τη Ρεξόνα-Αντές στον 10ο τίτλο της ιστορίας της με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Βραζιλίας αλλά η ίδια ήταν η MVP του τελικού, μια διάκριση που δύσκολα παίρνει πασαδόρος στο άθλημα του βόλεϊ.

fofa1

Τι να πει κανείς για την εγχώρια καριέρα της; Τρεις δεκαετίες η Φοφάο πρωταγωνιστεί με το πρώτο διεθνές μετάλλιο να έρχεται πριν από 21 χρόνια (χρυσό στο World Grand Prix το 1994). Επίσης, έχει λάβει μέρος σε πέντε συνεχόμενες Ολυμπιάδες (ντεμπούτο στη Βαρκελώνη το 1992, χάλκινο μετάλλιο στην Ατλάντα το 1996 αλλά και στο Σίδνεϊ το 2000, και τέλος, χρυσό στο Πεκίνο το 2008).

fofao2fofao3

Όμως τα κατορθώματα της αξεπέραστης Βραζιλιάνας δεν σταματούν εντός συνόρων αφού το 2004 οδηγεί την ιταλική Περούτζια στην κορυφή, κατακτώντας το χρυσό στη διοργάνωση του Champions League αλλά και δύο φορές στο Challenge Cup, πριν μετακομίσει στην Ισπανία και τη Μούρθια. Η περιπλάνησή της συνεχίστηκε στην Κωνσταντινούπολη και τη Φενέρμπαχτσε (3η θέση Champions League/ Παγκόσμιο Συλλόγων 2010 στη Ντόχα) ενώ στη Βραζιλία επέστρεψε το 2012 για να ολοκληρώσει την καριέρα της.

Θυμηθείτε τη Φοφάο σε δράση:

Δείτε  τη δακρυσμένη αρχηγό μετά τον τελευταίο αγώνα της καριέρας της:

Αποθέωση από τις συμπαίκτριές της στον τελευταίο της τίτλο στη Βραζιλία: