Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΟ Θήρας:«Nα μη στερήσουμε ούτε αθλητικά όνειρα, ούτε βιοποριστική ενίσχυση»

ΑΟ Θήρας:«Nα μη στερήσουμε ούτε αθλητικά όνειρα, ούτε βιοποριστική ενίσχυση»

Χωρίς κραυγές αλλά με λόγο αντίστοιχο του ήθους που αποπνέει ο ΑΟ Θήρας μέσω του αντιπροέδρου του Ανδρέα Πατηνιώτη περιγράφει όλη τη φετινή προσπάθεια της ομάδας των Κυκλάδων να στηρίξει το τμήμα και κυρίως τους ανθρώπους του κόντρα στους δύσκολους καιρούς και στον Covid19, καταλήγοντας ότι ούτε επιθυμεί να ψαλιδιστούν τα αθλητικά όνειρα των αθλητριών του αλλά ούτε και η βιοποριστική τους ενίσχυση.

Αναλυτικά το ποστάρισμα του Ανδρέα Πατηνιώτη:

«Πέρυσι, σαν σήμερα, η Ομάδα Πετοσφαίρισης Γυναικών ΑΟ Θήρας, εκπροσωπούσε την Ελλάδα, σε υψηλή θέση σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ακόμα και όταν το γκρίζο φάσμα του κορωνοϊού, άρχισε να καλύπτει τον κόσμο, δεν σταματήσαμε. Δεν στείλαμε κανέναν στο σπίτι του. Δεν στερήσαμε την οικονομική επιβίωση από καμιά αθλήτρια, από κανένα μέλος του προπονητικού επιτελείου, ούτε από την ομάδα εκγύμνασης των Ακαδημιών μας. Τους στηρίξαμε.

Όχι μονό δαπανήσαμε, αλλά και επενδύσαμε για το μέλλον. Χωρίς την προσδοκία εσοδών, λόγω της απαγόρευσης προσέλευσης φιλάθλου κοινού.

Όμως, η νέα οδηγία για την ολική παύση των δραστηριοτήτων, μας πίκρανε. Για πολλούς λόγους. Όχι γιατί η επένδυση, η συνεχής στήριξη των αθλητριών και των προπονητών, δεν απέδωσε. Αλλά επειδή όλοι αυτοί έχουν όνειρα. Αθλητικά, όνειρα. Δεν θέλουμε να τους τα στερήσουμε. Ούτε επιθυμούμε να διακόψουμε, την βιοποριστική ενίσχυση τους.

Εξάλλου η Πετοσφαίριση (το βόλεϊ), από τη φύση της έχει κανόνες, που συμπίπτουν με τα υγειονομικά μετρά. Δεν είναι άθλημα επαφής. Κάθε αθλήτρια, έχει συγκεκριμένη θέση στο παρκέ. Όσο για την ιατρική φροντίδα και προληπτική ιατρική κάλυψη και διάγνωση, είναι μετρά που τα εφαρμόζουμε πιστά, και διαρκώς.

Νιώθουμε πως, είναι αδικία να ψαλιδίσουμε τα όνειρα των αθλητριών μας. Θλιβόμαστε που οι φίλαθλοί μας (και είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε φιλάθλους και όχι οπαδούς), στερούνται μια από τις λίγες απολαύσεις τους, όταν με έναν εικονολήπτη και έναν δημοσιογράφο, μεταδίδαμε στα σπίτια τους, τους αγώνες, μέσω διαδικτύου και τηλεόρασης.

Δεν είναι διαμαρτυρία, γι αυτό που θεωρούμε αδικία. Είναι, αγωνία. Για όλους όσους πίστεψαν σε ένα όνειρο και το κουβάλησαν στα πέρατα της Ευρώπης και στους ορίζοντες των δυνατοτήτων τους».