Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με Αμερικανίδα πασαδόρο ο Ευρωπαίος Πορφύρας (fot-vid)

Με Αμερικανίδα πασαδόρο ο Ευρωπαίος Πορφύρας (fot-vid)

H 23χρονη Αμερικανίδα πασαδόρος Kristen Gengenbacher (1.75μ) είναι το ξένο φετινό απόκτημα του Πορφύρα, που ενόψει της ιστορικής του συμμετοχής στο φετινό Ευρωπαϊκό CEV Challenge Cup, ενισχύεται με μία ταλαντούχα αθλήτρια,

Η απόφοιτος του Πανεπιστημίου Quincy Notre Dame του San Diego, για χάρη της ομάδας της Φρεαττύδας, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Αμερικής, συνδυάζοντας το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο με την παρθενική παρουσία του Πορφύρα στην Ευρώπη. Κάτι για το οποίο δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της…

“Αυτό είναι τρελό! Είναι περίεργο, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη” είπε η Gengenbacher με ένα πλατύ χαμόγελο ενόψει της νέας πρόκλησης της καριέρας της, που ελπίζει ότι θα ανοίξει… διάπλατα τις πόρτες σε νέες εμπειρίες.

Η Gengenbacher, που γεννήθηκε στο Κουίνσι του Ιλινόϊς, αλλά μόνιμα στο Σιάτλ, έχει ταξιδέψει με το βόλεϊ και έχει παίξει σε τουρνουά στην Ιταλία, την Κροατία, τη Σλοβενία, το Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Gengenbacher

“Ασφαλώς κοιτάω μπροστά και δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στα γήπεδα” τόνισε η Αμερκανίδα πασαδόρος, που εδώ και αρκετό διάστημα έπαιζε μπιτς βόλεϊ: “Χαίρομαι πάρα πολύ που θα γνωρίσω μια διαφορετική κουλτούρα, θα μάθω περισσότερα για τον κόσμο και πώς ζουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα” δήλωσε η Gengenbacher.

gegenbacher 4

Με σπουδές σε Επικοινωνία, αλλά και Θεολογία & Θρησκευτικές επιστήμες η 23χρονη πασέρ αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου, όπου στο “Σαλπέας” παράλληλα με τα αγωνιστικά της καθήκοντα στην Volleyeague, ενδέχεται να αναλάβει την προπόνηση μιας νεανικής ομάδας από κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών.

gegenbacher 3
Μεταξύ των διακρίσεων στο κολεγιακό πρωτάθλημα η Gengenbacher, που είναι διεθνής με την πανεσπιστημιακή ομάδα των ΗΠΑ, έχει κατακτήσει με τις ” Toreros” το πρωτάθλημα WCC το 2013, έχει αναδειχθεί Παίκτρια της Χρονιάς του WCC, ενώ έχει συμπεριληφθεί πολλές φορές στην κορυφαία ομάδα του All-Pacific South Region.

Παράλληλα, στο παρελθόν είχε αναδειχθεί και αθλήτρια της εβδομάδας στο κολέγιο, καθώς εκτός από το βόλεϊ, έχει μία έφεση σε όλα τα σπορ, καθώς αγωνίζεται με εξαιρετική ευχέρεια σε μπασκετ, μπέιζμπολ κ.α σπορ.

Κάτι που ίσως θεωρείται φυσιολογικό, αφού προέρχεται από μία αθλητική οικογένεια, στην οποία η μητέρα της Μπέκι, έπαιζε σόφτμπολ στο Ιλινόις, οι αδελφές της Καρλί και Κάσιντι, έπαιζαν μπάσκετ  και έτερη αδελφή της Κέντρα, βολεϊ στο Culver-Stockton College.

Δείτε στο κάτωθι video την νέα ξένη πασαδόρο του Πορφύρα εν δράση στο φιλέ!

https://drive.google.com/file/d/1neHg2LWvPowrmVvjI3YcfAsPPsWvPYVs/view