ΔΙΕΘΝΗ

«Break» του ΑΠΟΕΛ στο «σπίτι» του Ασπιώτη με 8 άσους Κασαμπαλή

«Break» του ΑΠΟΕΛ στο «σπίτι» του Ασπιώτη με 8 άσους Κασαμπαλή

Ο Σταύρος Κασαμπαλής ήταν ο μεγάλος νικητής του ελληνικού  “εμφυλίου” με τον Άκη Ασπιώτη επί κυπριακού εδάφους, καθώς το ΑΠΟΕΛ, στον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ πρωταθλήματος κατάφερε με ανατροπή να φύγει θριαμβευτής με 3-1 (25-16, 22-25, 23-25, 16-25) από την Πάφο. Με το πολύτιμο “break” η ομάδα του Αλεξανδρουπολίτη πασαδόρου μείωσε σε 2-1 τη σειρά των ημιτελικών μένοντας “ζωντανή” στο κυνήγι της πρόκρισης.

Ο σαββατιάτικος ημιτελικός στη Σάλα «Αφροδίτη» στην Πάφο ξεκίνησε με τον ανώτερο Green Air Παφιακό, παρά τον τραυματισμό του Γουίλαν στο 7-2 να παίρνει εύκολα προβάδισμα με 25-16 στα σετ, 1-0,, με τον αντικαταστάτη του Γουίλαν, Νίκο Κωνσταντινίδη να καλύπτει με θετικό τρόπο το κενό του Βραιζλιάνου άσου.

Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ αντέδρασε… Με “μαέστρο” τον φανταστικό Κασσαμπαλή, που πέρα από την άψογη οργάνωση του παιχνιδιού, πέτυχε συνολικά 8 άσους, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την άσχημη βραδιά των γηπεδούχων, που όσο πέρναγε η ώρα έδειχναν να επηρεάζονται περισσότερο από την ατυχία του Γουίλαν. Έτσι, μετά τα μέσα του σετ, όπου οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, 16-16, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 21-19 και ισοφάρισαν με 25-22 σε 1-1.

Στο καθοριστικό τρίτο σετ οι «γαλαζοκίτρινοι» έβαλαν τις βάσεις για την σπουδαία ανατροπή….  Κυρίαρχοι σε όλους τους τομείς και με ανεβασμένη ψυχολογία είχαν σταθερά το προβάδισμα (15-9-15, 18-13), αλλά οι Παφίτες δεν τα παρατούσαν.  Η ομάδα του Αλεξάντερσεν αντέδρασε μείωσε σε 24-23, αλλά στην τελευταία επίθεση ο Άκης Ασπιώτης κάρφωσε έξω για να ζευγαρώσει το ΑΠΟΕΛ με 25-23 τα κερδισμένα του σετ, 2-1.

Το ΑΠΟΕΛ με ανεβασμένη ψυχολογία από την ανατροπή κυριάρχησε στο τέταρτο σετ το οποίο κέρδισε 25-16 και έκανε το σπουδαίο διπλό στην Πάφο.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» με αυτή τη σπουδαία επιτυχία αποκτούν άλλη δυναμική στους ημιτελικούς, αφού την ερχόμενη Παρασκευή στο Λευκόθεο θα επιδιώξουν τη νίκη, ώστε να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να αρχίσει η σειρά από την αρχή.

Στον άλλο αγώνα των θέσεων 1-4 η Ομόνοια άνετα κέρδισε την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-0 σετ και πέτυχε την τρίτη νίκη. Πλέον οι «πράσινοι» είναι ένα βήμα από τους τελικούς.

Πηγή: new.volleyball.org.cy