ΔΙΕΘΝΗ

Χάνουν το Ρίο οι Κουβανοί;

Χάνουν το Ρίο οι Κουβανοί;

Το ενδεχόμενο να χάσουν τους Ολυμπιακούς του Ρίο οι έξι Κουβανοί που έχουν προφυλακιστεί στο Τάμπερε με την κατηγορία για βιασμό μια Φινλανδής γυναίκας στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή του World League είναι πλέον πολύ πιθανό, ακόμη και αν τελικά αθωωθούν.

Εν αναμονή της διαλεύκανσης της υπόθεσης, της οποίας το “κουβάρι” όσο πάει, μπερδεύεται περισσότερο με σενάρια και στοιχεία που προκαλούν απανωτές ανατροπές, κουβανικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν πως ανεξάρτητα από τη στάση που θα τηρήσει  η ομοσπονδία της χώρας απέναντι στους πρωταγωνιστές του σεξουαλικού σκανδάλου της Φινλανδίας, πολύ δύσκολα θα φανούν συνεπείς στο σημαντικότερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Κι αυτό γιατί επισήμως οι ερευνητές της υπόθεσης στη Φινλανδία έχουν δικαίωμα να παραδώσουν τα πορίσματά τους στον εισαγγελέα με σκοπό την πιθανή ποινική δίωξη των Κουβανών μέχρι τις 26 Αυγούστου και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο θα διεξαχθούν από 5 έως και 21 Αυγούστου, με την Κούβα να συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια απουσίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μάρκο Βίρτα, δικηγόρου του Κουβανού άσου Tomas Luis Sosa Sierra αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι το τεστ DNA. “Ίσως δεν μπορέσει να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά μόλις γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της ανάλυσης του DNA θα αφεθεί ελέυθερος…” τόνισε ο κ. Βίρτα για τον πελάτη του.