ΓΝΩΜΕΣ

Διασυρμός χωρίς τέλος…

Διασυρμός χωρίς τέλος…

Το League Cup συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να προσφέρει απίστευτες ανατροπές… Δυστυχώς όμως όχι αγωνιστικά όπως θα ήταν φυσιολογικό και θα περίμενε κανείς, αλλά διοικητικά και οργανωτικά…

Τα προβλήματα και οι ανατροπές στο League Cup εδώ και χρόνια έχουν γίνει δεύτερη φύση της διοργάνωσης η οποία κάθε χρόνο με τα όσα κωμικοτραγικά γίνονται χάνει όλο και περισσότερο την όποια σοβαρότητα και αξιοπιστία έχει…

Η ΕΣΑΠ έχοντας ξεκινήσει το 2012 την διοργάνωση ως ανεπίσημο τουρνουά προετοιμασίας, όσο και αν προσπάθησε να της δώσει «λάμψη» και να την… πασπαλίσει με «χρυσόσκονη», δεν κατάφερε ποτέ να την μετατρέψει σε μια επίσημη και αξιόπιστη διοργάνωση που θα διαφήμιζε και αναβάθμιζε το «προϊόν» της…

Με προγραμματισμό ανύπαρκτο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων πρόχειρο, το League Cup κάθε χρόνο «μικραίνει» δεχόμενο το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο.

Μετά τις αναβολές επί αναβολών που πλέον έχουν γίνει ανέκδοτο αλλά και «παράδοση» στην διοργάνωση, την συμμετοχή ξένων αθλητών χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές τους και τα τράνσφερ, αλλά και το περσινό φιάσκο του Final 4 που ήταν να γίνει στην Κύπρο και τελικά φιλοξενήθηκε στο  Ρέντη, η ΕΣΑΠ φρόντισε να γράψει ιστορία.

Φρόντισε να πετύχει αυτό που καμία άλλη διοργανώτρια αρχή σε οποιοδήποτε άθλημα στον κόσμο δεν μπόρεσε να πετύχει. Να αποφασίσει η ίδια σε διοικητικό συμβούλιο της το ποια ομάδα θα συμμετάσχει το Final 4 έχοντας ολοκληρωθεί στο γήπεδο οι αγώνες της πρώτης φάσης!!!

Η πρόκριση του Ηρακλή Χαλκίδας στο Final 4 με ισοβαθμία έναντι του Φοίνικα Σύρου, οδήγησε τους «Πειρατές» σε ένσταση επικαλούμενοι ασάφεια διατύπωσης στην προκήρυξη. Ένσταση που έκανε αποδεκτή η ΕΣΑΠ στέλνοντας την υπόθεση για γνωμοδότηση στη νομική της υπηρεσία και που αποφασίσει η ίδια δια… περιφοράς το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο.

Μιλάμε τώρα για μια προκήρυξη που δημιούργησε η ίδια η ΕΣΑΠ. Προκήρυξη που υπέγραψαν -άρα αποδέχθηκαν- όλα τα σωματεία.

Δικαιολογημένες οι «διαμαρτυρίες» του Φοίνικα Σύρου που μέτρησε δύο νίκες στην Ερμούπολη, αλλά όταν είχε την προκήρυξη και έπρεπε να διαμαρτυρηθεί -όπως και ΟΛΑ τα σωματεία για να αλλάξει – δεν μίλησε κανείς.

Η ΕΣΑΠ για μια ακόμη φορά έστειλε την μπάλα στον… φιλέ δείχνοντας έτσι την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί η ίδια αλλά και τα μέλη της. Μέλη που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι άμοιρα ευθυνών για τα όσα διαδραματίζονται στην διοργάνωση.

Μια διοργάνωση που φέρει το όνομα του Νίκου Σαμαρά και πλέον αν κάποιοι το σέβονται θα πρέπει να το αφαιρέσουν και να μην διασύρουν την μνήμη του βάζοντάς το δίπλα στις λέξεις League Cup. Λέξεις που έχουν χάσει κάθε έννοια σοβαρότητας και αξιοπιστίας.

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...