ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ευχές, χαμόγελα και δώρα στον Κορυδαλλο

eope_koridallos_2019

Την ευκαιρία να περάσουν λίγες όμορφες στιγμές μακριά από την σκληρή καθημερινότητά τους είχαν οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, καθώς το Σάββατο δέχθηκαν αντιπροσωπεία αθλητριών που μοίρασαν χαμόγελα, ευχές και δώρα, αλλά και αντάλλαξαν μερικές πάσες στο γήπεδο του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Οι μέρες των εορτών είναι ευκαιρία για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και αυτό φρόντισε να συνεχίσει για 3η χρονιά η ΕΟΠΕ. Οι Πένυ Καραγκούνη, Ναταλία Μεταξά, Ανδρονίκη Κοχιαδάκη και Νεφέλη Αλμπάνη συνοδευόμενες από τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Λευτέρη Κογκαλίδη και τον προπονητή και υπεύθυνο της Άρτεμις Κορυδαλλού Γιώργο Σαραντέα, πέρασαν αρκετή ώρα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μοιράζοντας χαμόγελα, ευχές και δώρα. 

Ο Γιώργος Κογκαλίδης αναφερόμενος στην δράση της ΕΟΠΕ τις ημέρες των εορτών τόνισε «Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ομοσπονδία δείχνει εμπράκτως την αρωγή της σε δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, ειδικά αυτές τις Άγιες Μέρες. Άμεση και φυσικά θετική ήταν η ανταπόκρισή μας στο κάλεσμα της Διευθύντριας του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού, με σκοπό να δώσουμε μια διαφορετική νότα στην ήδη ακανθώδη καθημερινότητα τους. Με τη σειρά μου να τους ευχηθώ υγεία, υπομονή, επιμονή και γρήγορη επανένταξη.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διευθύντρια Κα Κωνσταντοπούλου – Τριανταφύλλη, τους συνεργάτες της καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους του Υπουργείου Δικαιοσύνης που συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εν λόγω δράση.

Τέλος, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ και να μην ευχαριστήσω τους προπονητές Γιώργο Σαραντεα, Θοδωρή Κανελλοπουλο και τις αθλητριες Πένυ Καραγκούνη, Ναταλία Μεταξά, Ανδρονίκη Κοχιαδάκη και την Νεφέλη Αλμπάνη, που παρά το φορτωμένο πρόγραμμά τους έδωσαν το παρών, χωρίς δεύτερη σκέψη. Καλή χρονιά σε όλους».

Πένυ Καραγκούνη: «Θα το έκανα ξανά και ξανά»

Την πρώτη της εμπειρία είχε και η Πένυ Καραγκούνη με τις γυναίκες κρατούμενες, η οποία με χαρά θα δεχόταν να βρεθεί ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού για να παίξει βόλεϊ και να μοιράσει δώρα.  «Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη για μένα. Το κλίμα ήταν πολύ ωραίο και αυτό που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση είναι ότι οι κρατούμενες μας υποδέχτηκαν πολύ ζεστά στο χώρο των φυλακών. Είναι πολύ σωστή η πρωτοβουλία της ομοσπονδίας να διοργανώνει επισκέψεις σαν κι αυτή, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες. Είναι χρέος μας να δίνουμε χαρά στον κόσμο, ειδικά σε άτομα των οποίων η καθημερινότητα είναι πολύ διαφορετική απ τη δίκη μας. Με χαρά θα το έκανα ξανά και ξανά».

Ναταλία Μεταξά: «Συγχαρητήρια στην Ε.Ο.ΠΕ. για την πρωτοβουλία»

«Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία! Οι κοπέλες που μας υποδέχτηκαν ήταν πραγματικά πολύ ευγενικές και φάνηκαν να απολαμβάνουν πολύ την επίσκεψη μας και το παιχνίδι που παίξαμε! Θα ξανά πήγαινα με μεγάλη χαρά! Συγχαρητήρια στην ΕΟΠΕ για την πρωτοβουλία να οργανώσει μία επίσκεψη σαν και αυτή!».

Γιώργος Σαραντέας: «Η Άρτεμις Κορυδαλλού είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη»

«Μετά την πρόσκληση του Αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ Λευτέρη Κογκαλίδη να παραστούμε στον Χριστουγεννιάτικο αγώνα μέσα στις γυναικείες φυλακές η απάντηση δεν θα μπορούσε παρά να ήταν θετική. Για εμένα και την Άρτεμις ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και η ομάδα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ότι μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιους ανθρώπους. Είναι μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία και μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όσους το έχουν ζήσει.

Η δίψα για το παιχνίδι, η χαρά του κερδισμένου πόντου και η ζεστή κουβέντα μετά τον αγώνα παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία για κάποιους που δεν την έχουν δεδομένη. Η Άρτεμις Κορυδαλλού επανηλειμμένα έχει στηρίξει τόσο με αθλητικό εξοπλισμό όσο και με γραφική ύλη τους ανθρώπους που ζουν μια “άλλη ζωή”, όμως πιστέψτε με η χαρά του να μοιράζεσαι τα χαμογελα και ότι από καρδιάς ετοίμασαν για εμάς μετά τον αγώνα για να πουν το δικό τους ευχαριστώ, είναι πολύ πιο αληθινή από πολλές έξω από τους τοίχους.

Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα κοντά μας αθλήτριες υψηλού επιπέδου που άφησαν τη ζεστασιά και την ξεκούραση τους για να το μοιραστούν αυτό μαζί μας. Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναπάμε και να μη βρούμε καμία από όσες συναντήσαμε σήμερα».