Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επικίνδυνες αποστολές

Επικίνδυνες αποστολές

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν δύσκολο έργο κατά την 6η αγωνιστική της Volleyleague καθώς αμφότεροι φιλοξενούνται σε Βραχάτι και Σύρο αντίστοιχα, την ώρα όπου Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Ηρακλής υποδέχονται Κηφισιά και Παναθηναϊκό…

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΣ – ΠΑΟΚ

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της Σύρου όπου ο φιλόδοξος Φοίνικας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που ψάχνει ακόμη να βρει τα πατήματα και τον ρυθμό του.

Ένα παιχνίδι ντέρμπι όπου και οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τη νίκη που θα τους δώσει την ευκαιρία για βαθμολογική άνοδο.

Ο Φοίνικας Σύρου μέτα την μεγάλη νίκη επί της Κηφισιάς επιστρέφει στην έδρα του και με καλή ψυχολογία θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά του αποτελέσματα και με την δύναμη της έδρας να φθάσει στο τρίποντο.

Για την ομάδα του Παβλίσεβιτς δεν υπάρχουν προβλήματα και όλοι αισιοδοξούν για ένα χαρούμενο απόγευμα με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο να σχολιάζει «Θα είναι μία γιορτή για το βόλεϊ και τη Σύρο και είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει και τηλεοπτική μετάδοση. Ο ΠΑΟΚ έχει πάντα στόχο το πρωτάθλημα και είναι μία πρόκληση για τον Φοίνικα αυτή η αναμέτρηση. Στους αγώνες με τον Εθνικό και την Κηφισιά δείξαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο αλλά έχουμε και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να πιέσουμε τον ΠΑΟΚ στο σερβίς και από την άλλη να αντέξουμε την πίεση στην υποδοχή για να κάνουμε το παιχνίδι που έχουμε σχεδιάσει. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος μας θα μας δώσει ώθηση και θα βγάλουμε μία πολύ ωραία τηλεοπτική εικόνα».

Να επιστρέψει στις νίκες και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λίγκ έχει στόχο στην Ερμούπολη ο ΠΑΟΚ.  Ένας αγώνας κρίσιμος για την πορεία της ομάδας και σίγουρα καθοριστικής σημασίας για τον Σέρτζιου Στάνκου που ίσως παίζει και το μέλλον του στον πάγκο των «ασπρόμαυρων».

Η απογοήτευση σε συνδυασμό με την κούραση από τα ταξίδια σε Φρανκφούρτη-Σύρο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να βρει τις αντοχές για να πάρει το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Ο Τάσος Γάτσης, έχοντας αγωνιστεί στον Φοίνικα κατά το παρελθόν, επιστρέφει αυτή τη φορά ως αντίπαλος τονίζοντας «Η ομάδα προέρχεται από πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και μεγάλα ταξίδια. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Τα συναισθήματα για μένα είναι κάπως περίεργα. Έχω ζήσει όμορφες στιγμές στο νησί, έχω κάνει φιλίες και χαίρομαι που επιστρέφω, έστω και ως αντίπαλος.

Η αναμέτρηση με την ομάδα της Σύρου είναι δύσκολη. Ο Φοίνικας είναι μια ομάδα που μπορεί να σου κάνει τη ζημιά μέσα στην έδρα της. Εμείς θα πάμε να παίξουμε συγκεντρωμένα, έχοντας μοναδικό στόχο τη νίκη».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ  – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το αήττητο του Ολυμπιακού δοκιμάζεται στην Κόρινθο και το Βραχάτι απέναντι στον Παμβοχαϊκό σε μια αναμέτρηση όπου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Οι γηπεδούχοι του Κώστα Δεληκώστα έχοντας δείξει τις δυνατότητές τους κόντρα στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική ελπίζουν να την επαναλάβουν απέναντι στους Πειραιώτες και γιατί όχι να φθάσουν στη νίκη.

Το κλίμα στο στρατόπεδο των «κυανοκίτρινων» είναι άριστο και με όπλο τους την έδρα θα προσπαθήσουν να πάρουν την 3η τους νίκη και να κρατήσουν το «φρούριο» τους απόρθητο.

Ο πασαδόρος των γηπεδούχων Μανώλης Δημητριάδης είπε: «Έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και θέλουμε να έχουμε συνέχεια. Ο Ολυμπιακός έχει διαφορετικό σχεδιασμό και πολλαπλάσιο μπάτζετ από τον Παμβοχαϊκό αλλά αυτό δε μας εμποδίζει να προσδοκούμε σε μία καλή και ανταγωνιστική εμφάνιση. Πρέπει να πιάσουμε καλή απόδοση. Δεν έχουμε άγχος και πίεση και ότι κερδίσουμε θα είναι θετικό για την ομάδα μας. Ο κόσμος τους Βραχατίου σίγουρα θα είναι στο πλευρό μας».

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός στοχεύει να πάρει τη νίκη, να παραμείνει αήττητος και να διευρύνει ενδεχομένως την διαφορά του από τον ΠΑΟΚ στην μάχη της κορυφής.

Ο Φερνάντο Μουνιόθ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που θα αντιμετωπίσει τον Κώστα Δεληκώστα τόνισε για τον αγώνα «Είναι γνωστό πως ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας είναι ο μέντορας μου από τότε που ξεκίνησα το βόλεϊ αλλά θα τον στεναχωρήσω πάλι. Θέλουμε να ανεβάσουμε κι άλλο την απόδοση μας και να συνεχίσουμε την αήττητη πορεία μας διευρύνοντας και το σχετικό σερί. Μπαίνουμε σε δύσκολη περίοδο και όλοι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας»

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Μπορεί να είναι ακόμη αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης άρχισε από νωρίς τους «τελικούς» στην έδρα του αναζητώντας εν’ αγωνίως τους βαθμούς της νίκης.

Εν αναμονή της έλευσης του Αργεντίνου ακραίου Πάμπλο Αλμπέρτο Μπενγκολέα οι Θρακιώτες υποδέχονται την Κηφισιά και θέλουν το τρίποντο προκειμένου να κάνουν μια νέα αρχή στην Volleyleague και να απομακρυνθούν από τις χαμηλές θέσεις.

Ο Σάκης Μουστακίδης είχε την ευκαιρία να δουλέψει σχεδόν δύο εβδομάδες για τον αγώνα αφού η ομάδα είχε ρεπό την προηγούμενη εβδομάδα και να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που ένιωθε ο Γκμίτροβιτς.

Να επιστρέψει στις νίκες και να εκμεταλλευθεί την συγκυρία με την απουσία ενός ξένου στους γηπεδούχους θέλει από την πλευρά της η Κηφισιά.

Η ομάδα των Αθηνών ταξιδεύει στον Έβρο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με τους «κυανόλευκους» να ευελπιστούν να «ρεφάρουν» την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα ντέρμπι για τον Ηρακλή στην Volleyleague συνεχίζοντας και αυτή την φορά στην Μίκρα υποδέχονται τον Παναθηναϊκό. Ένα ντέρμπι με την δική του ιστορία στην κατηγορία, αλλά μακριά από την «λάμψη» του παρελθόντος.

Ο «Γηραιός» μετά τα συνεχόμενα ταϊ-μπρεϊκ με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ευελπιστεί να σπάσει την «κατάρα» και να πανηγυρίσει το τρίποντο που θα του δώσει ψυχολογία και βαθμούς.

Ο Γιάννης Ορφανός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα εν όψει Παναθηναϊκού αφού επέστρεψε ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας, υπάρχει αισιοδοξία και όλοι περιμένουν μια καλή εμφάνιση που θα συνοδευθεί με νίκη.

Σχολιάζοντας το επικείμενο ντέρμπι ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας δήλωσε: «Θέλουμε να γυρίσουμε στις νίκες και κυρίως να κρατήσουμε τη δύναμη της έδρας μας όπως κάναμε και την περσινή σεζόν. Βέβαια για να κάνουμε την διαφορά σε ένα πρωτάθλημα 11 ομάδων πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς και εκτός έδρας. Με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ ήμασταν μπροστά στο σκορ αλλά κάτι μας έλειπε και χάσαμε και τις δύο φορές. Κάναμε κάποια λάθη που δεν τα συνηθίζουμε λόγω εμπειρίας που έχουμε ως ομάδα. Είναι και λίγο θέμα αυτοπεποίθησης. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να έχει εξαντλήσει τον αριθμό των ξένων που δικαιούται έχει δημιουργήσει πολύ καλή και νεανική ομάδα. Σίγουρα θα έχουμε τον κόσμο μας όπως με τον Ολυμπιακό».

Έχοντας σπάσει το ρόδι της προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕ Κομοτηνής, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζει αντοχές και δυνάμεις στην Θεσσαλονίκη αισιοδοξώντας πως θα συνεχίσει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Προβλήματα για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο δεν υπάρχουν, το κλίμα είναι καλό και όλοι πιστεύουν στις δυνατότητες της ομάδας και αρχίζει να παίρνει και τα αποτελέσματα.

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας που ήταν εκ των κορυφαίων κόντρα στην ΑΕ Κομοτηνής δήλωσε «Είμαστε σε καλή κατάσταση και αυτό το δείξαμε και στον αγώνα με την Κομοτηνή. Και οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς. Ο αγώνας με τον Ηρακλή έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Ο αντίπαλος μας προέρχεται από δύο ήττες με 3-2 σετ και μάλιστα με δυνατούς αντιπάλους. Με τον Ηρακλή έχω πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις αλλά ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου και θέλω πολύ να πάρουμε τη νίκη».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

17.00 (ΕΡΤ-3): Α.Ο.Φοίνικας – Π.Α.Ο.Κ.

18.00: Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

19.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός – Α.Ο.Π.Κηφισιάς

19.00 (ΕRT Play): Ηρακλής Πετ. 2015 – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Ρεπό : ΑΕΚ / Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής