ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ερώτημα Κουτούβαλη προς ΕΣΠΕΔΑ

Ερώτημα Κουτούβαλη προς ΕΣΠΕΔΑ

Με επιστολή του προς την ΕΣΠΕΔΑ, την οποία κοινοποίησε στην ΕΟΠΕ και στον Τύπο ο διευθυντής των αναπτυξιακών τμημάτων του Εθνικού ΟΦΠΦ, Σπύρος Κουτούβαλης, ζητάει να μάθει  τους λόγους και το σκεπτικό που οδήγησαν την ΕΣΠΕΔΑ και τους ανθρώπους της σε αυτήν, στην απόφαση της ακύρωσης  του δικαιώματος των σωματείων για συμμετοχή στο Final Four στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κουτούβαλη

Θέμα : Ερώτημα σχετικά με την προκήρυξη Πρωταθλήματος Κορασίδων 2017-2018

Κύριοι,

Διαβάζοντας την προκήρυξη της ΕΣΠΕΔΑ για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Κορασίδων της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, διαπιστώσαμε με      μεγάλη      μας      έκπληξη ότι ακυρώθηκε ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο το ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΚΙΝΗΤΡΟ που είχαν όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την άνοδό τους… τη συμμετοχή τους στο final four στο τέλος της περιόδου και κατ’ επέκταση ποιος ξέρει; και γιατί όχι;; και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας αυτής.

Θυμίζουμε ότι, με βάση το δικαίωμα αυτό που ίσχυε για όλες τις ομάδες μέχρι και σήμερα που μιλάμε, οι φίλοι της κατηγορίας έχουμε απολαύσει εξαιρετικά παιχνίδια όπως για παράδειγμα το περσινό μεταξύ του ΔΑΣ Δραπετσώνας και του Αίολου Ταύρου (2-1 σετ) καθώς και τα συναρπαστικά παιχνίδια μεταξύ του Περιστερίου και του Απολλώνιου Κερατσινίου!

Επομένως, δεν μπορεί το ΔΣ της ΕΣΠΕΔΑ να έλαβε την απόφαση αυτή λόγω έλλειψης θεάματος και ενδιαφέροντος. Ούτε είναι δυνατόν να ελήφθη με αθλητικά κριτήρια, καθώς το δικαίωμα αυτό λειτουργούσε ως σημαντικό κίνητρο για αθλητές και ομάδες να βελτιωθούν σε όλα τα επίπεδα.

Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να μάθουμε τους λόγους και το σκεπτικό που οδήγησαν την ΕΣΠΕΔΑ και τους ανθρώπους της σε αυτήν την καθόλα λανθασμένη απόφαση και τους παρακαλούμε να μας απαντήσουν.

Εμείς πάντως οφείλουμε να καταθέσουμε την άποψή μας ότι η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, όχι τόσο στην Α’ κατηγορία αλλά στις ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ, που προσπαθούν να γίνουν ανταγωνιστικές και εφάμιλλες.

Έχουν κάποιοι το δικαίωμα άραγε να τους στερήσουν την ευκαιρία αυτή;  Και για ποιο λόγο;

Στο ευαίσθητο ζήτημα που έχει προκύψει, ο σύλλογός μας θα ήθελε την επίσημη τοποθέτηση και της ΕΟΠΕ.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Κουτούβαλης

Δ/ντής Αναπτυξιακών Τμημάτων

ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ