BEACH VOLLEY

«Γαλανόλευκη» επέλαση στην Αλβανία!

«Γαλανόλευκη» επέλαση στην Αλβανία!

Την πρόκριση στον τελικό του Βαλκανικού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών θα διεκδικήσουν αύριο στο Ντουρές στην Αλβανία οι διεθνείς Καραγκούνη/Τσοπούλου (Νο 3) και Μαναβή/ Σπηλιωτοπούλου (Νο 6), ενώ στο αντίστοιχο τουρνουά των ανδρών οι διεθνείς Κοτσιλιανος/Κωστόπουλος συνεχίζουν την προσπάθεια για διάκριση.

Ασταμάτητες είναι οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες στα γήπεδα της Αλβανίας, καθώς με εξαιρετικές εμφανίσεις οι ομάδες μας έφτασαν πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης και χτυπάνε τελικό!

Αν και η κλήρωση έφερε τις διεθνείς μας αντιμέτωπες στον εμφύλιο του Β’ομίλου, οι Πένυ Καραγκούνη και Κωνσταντίνα Τσοπούλου έκαναν το «δύο στα δύο», σαρώνοντας σε 22’ λεπτά με 2-0 σετ  (21-3, 21-6) τις γηπεδούχες Γκιάτα/Τόλα (Νο 10) και βγαίνοντας νικήτριες με το ίδιο σκορ 2-0 (21-14, 21-14) και στο «γαλανόλευκο» εμφύλιο με τις Δήμητρα Μαναβή και Αλίκη Σπηλιωτοπούλου, που κι εκείνες με το θρίαμβο επί της αλβανικής ομάδας 2-0 (21-10, 21-5) σε 25’ πέρασαν χέρι χέρι με τις συμπατριώτισσές τους στα προημιτελικά.

Σήμερα λοιπόν στις «8» οι Μαναβή/ Σπηλιωτοπούλου επικράτησαν με 2-0 (21-19, 21-13) των Γιασάρι/Ραμαντάρι από το Κόσοβο και προκρίθηκαν στα ημιτελικά, όπου μαζί τους βρέθηκαν λίγη ώρα αργότερα και οι Καραγκούνη/Τσοπούλου, που κέρδισαν με 2-0 ( 21-15, 21-12) τις Σέρβες, Μρτζαν/Αλεξιτς (Νο 12).

Τελευταία εμπόδιο των διεθνών μας για τον τελικό θα είναι αύριο Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου για Καραγκούνη/Τσοπούλου οι Τουρκάλες πρωταθλήτριες, Βέντσε/Εριλντίζ (Νο 5), ενώ Μαναβή/ Σπηλιωτοπούλου αναμένεται να έχουν πιο δύσκολο έργο κόντρα στο Νο 1 δίδυμο του τουρνουά, τις Ρουμάνες, Ματέι/Βάιντα.

Στους άνδρες αντίστοιχα, μοναδικό ελληνικό δίδυμο που συνεχίζει είναι αυτό των Κοτσιλιάνου/Κωστόπουλου, καθώς  με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα οι Ιάσονας Κανέλλος/Παναγιώτης Ιωαννίδης (Νο 11) και Αντιόλ Κόλα/ Δημήτρης Βολιτάκης (Νο 8) αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση καταλαμβάνοντας την 9η θέση στην κατάταξη.

Έτσι το δίδυμο της Παναχαϊκής, Κοτσιλιάνος/Κωστόπουλος που πριν από λίγη ώρα επικράτησε με 2-0 (21-11, 21-15) των Μπερίσα/Μουσταφά από το Κόσοβο, θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το τελευταίο εμπόδιο για τα ημιτελικά, τους Ελβετούς! Μετραλ/Χάιντεμπουχ (Νο 5). Η ηττημένη ομάδα θα τερματίσει στην 5η θέση, ενώ οι νικητές θα αντιμετωπίσουν στους «4» τους Τούρκους, Γκιντζίνογλου/Μερμέρ (Νο 2).