ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ηρωϊκή ανατροπή για τον Α.Ο Βάρης “Ο Αναγυρούς”

Ηρωϊκή ανατροπή για τον Α.Ο Βάρης “Ο Αναγυρούς”

“Πολύ σκληρός για να πεθάνει” αποδείχθηκε ο Α.Ο Βάρης “Ο Αναγυρούς”, καθώς έστω και δύσκολα στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ της τοπικής κατηγορίας ανδρών ΕΣΠΑΑΑ επιβλήθηκε εντός έδρας με 3-2 του Σ.Φ.Α.Μ Φοίβου και ισοφαρίζοντας σε 2-2 τις νίκες θα διεκδικήσει την προσεχή Δευτέρα 25/4 στις 21.30 στο Λύκειο Μελισσών κόντρα στους γηπεδούχους τον τίτλο.

Έτοιμος λοιπόν να επιβεβαιώσει το όνομά του είναι ο Αναγυρούς, που ονομάστηκε από τον Αττικό Ήρωα Ανάγυρο. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ανάγυρος, από τον οποίο πήρε το ονομά της η περιοχή μεταξύ Υμηττού και θάλασσας, εκεί που βρίσκεται η έδρα της τοπικής ομάδας, ήταν ένας σκληρός ήρωας, που ζούσε μέσα στο άλσος του στη Βάρη, όπου είχε και το ιερό του. ‘Οταν θύμωνε, και όπως λέγονταν, θύμωνε συχνά, έκανε τα σπίτια που βρίσκονταν έξω απ’ το άλσος του, να τρέμουν και να γκρεμίζονται.

Κάτι που έκανε στην πρεμιέρα των τελικών με το “Break” στο “σπίτι” του Σ.Φ.Α.Μ Φοίβου και θέλει να επαναλάβει για τελευταία φορά τη Μεγάλη Δευτέρα. Για να φτάσει όμως μέχρι εδώ φέρνοντας τη σειρά των τελικών στα ίσα, αν και βρίσκονταν πίσω με 2-0 από την κανονική περίοδο, η ομάδα του Κώστα Αγγελίδη για ένα ακόμη ματς τα έδωσε όλα, προσφέροντας όπως και ο φιναλίστ από τα Μελίσσια θέαμα υψηλού επιπέδου για την κατηγορία στο κατάμεστο κλειστό της Βάρης.

Αν και προηγήθηκαν με 1-0 οι γηπεδούχοι, βρέθηκαν στη συνέχεια να χάνουν με 2-1. Στο δ’ σετ έπεσαν κυριολεκτικά κορμιά, καθώς οι φιλοξενούμενοι αν και έχαναν με 19-12 είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς και να πανηγυρίσουν από την προχθες τον τίτλο. Με αντεπίθεση διαρκείας ο Σ.Φ.Α.Μ Φοίβου από 19-12 έφτασε με 23-22 μία ανάσα στη νίκη, αλλά ο Α.Ο Βάρης άντεξε στην πίεση και έστειλε το ματς στο ταϊ μπρέικ, όπου εκεί έπειτα από φοβερή μάχη επιβλήθηκε στα σημεία με 15-12, 3-2 σετ και παρέμεινε “ζωντανός” στο κυνήγι του τίτλου, που θα κριθεί σε 3ο και… φαρμακερό τελικό.