ΔΙΕΘΝΗ

Κέρδισε τους δευτεραθλητές κόσμου ο Τζιουμάκας (video)!

Κέρδισε τους δευτεραθλητές κόσμου ο Τζιουμάκας (video)!

Το… θαύμα των Χριστουγέννων έγινε στις 26 Δεκεμβρίου στην Καστελάνα, όπου η παρέα των Τζιουμάκα και Πάρις επιβλήθηκε στο Μπάρι της δευτεραθλήτριας κόσμου, Λούμπε Τσιβιτανόβα για την 13η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος!

Η ουραγός Καστελάνα Γκρότε, αν και βρέθηκε δις να κυνηγάει στα σετ την πανίσχυρη αντίπαλό της, εκμεταλλευόμενη τις απουσίες των Σοκόλοφ, Στάνκοβιτς και Σάντερ, με 17 πόντους του διεθνή μας, Γιώργο Τζιουμάκα να πετύχει έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς δύο ωρών μία νίκη «χρυσάφι» με 3-2 (15-25, 25-21, 23-25, 25-17, 15-10) σετ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους της Καστελάνα.

Τοπ σκόρερ των γηπεδούχων ο Μορέιρα με 22 πόντους, 4 πόντους πρόσφερε ο «χαζομπαμπάς» Ματέο Πάρις, που αφιέρωσε τη νίκη στην νεογέννητη κορούλα και τη σύζυγό του Ασημίνα, ενώ τοπ σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε με 24 πόντους ο Χουαντορένα των φιλοξενούμενων.

Η ήττα αυτή κόστισε την πρωτιά της Λούμπε Τσιβιτανόβα στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς η Περούτζια με την εκτός έδρας νίκη της 3-0 σετ στη Ραβένα έκλεισε με 33 βαθμούς, έναντι 32 της Λούμπε Τσιβιτανόβα, την χρονιά στην κορυφή.

Στην 4η θέση με 26 βαθμούς βρέθηκε η Βερόνα του Δημήτρη Τζούριτς, που απόντος του Έλληνα διεθνή επικράτησε με 3-2 σετ εκτός έδρας της Πιατσέντζα. Προτελευταία με 7 βαθμούς παρέμεινε η Καστελάνα Γκρότε.

Foto: Consaga

Δείτε στο Video τα highlights του αγώνα Καστελάνα Γκρότε-Λούμπε Τσιβιτανόβα