DARK ROOM

Κινδυνεύει με προεκλογική «καμπάνα» ο Μπερναρντίνιο

Κινδυνεύει με προεκλογική «καμπάνα» ο Μπερναρντίνιο

Ο Περιφερειακός Εκλογικός Εισαγγελέας στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατηγορεί τον πρώην προπονητή της βραζιλιάνικης ομάδας βόλεϊ, Μπρούνο Μπερνάρντο Ρεζέντε για πρόωρη προεκλογική εκστρατεία και κινδυνεύει με πρόστιμο 25.000 ρέαλ ήτοι περίπου 6.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας ο 57χρονος “Μπερναρντίνιο”, που φέρεται ως υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές της χώρας της παράταξης «Νέο Κόμμα», έδωσε συνεντεύξεις σε εφημερίδες και δημοσίευσε σχετικό σχόλιο στη σελίδα του Facebook, στο οποία «υπερηφανεύεται για τα επιτεύγματά του και προωθεί την υποψηφιότητά του».

Ωστόσο, σύμφωνα με το εκλογικό νόμο επιτρέπονται οι διαφημίσεις υποψηφίων επιτρέπονται από  τις 16 Αυγούστου 2018 και μετά. Πριν από αυτήν την ημερομηνία απαγορεύεται οποιαδήποτε προβολή, είτε ρητή, είτε σιωπηρή των υποψηφίων.

Τον περασμένο πάντως Νοέμβριο, ο Βραζιλιάνος προπονητής επιβεβαίωσε ότι μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές. Σε συνέντευξη Τύπου μάλιστα που παραχώρησε ο «Μπερναρντίνιο» έθεσε τους στόχους της προεκλογικής του καμπάνιας και διεξήγαγε προσωπική προώθηση σε αναζήτηση μελλοντικής υποστήριξης από το εκλογικό σώμα.

Ως τιμωρία ο περιφερειακός εισαγγελέας του Ρίο, πέρα από το χρηματικό πρόστιμο, έχει ζητήσει την απομάκρυνση των παράνομων περιεχομένων της προ-υποψήφιος στη σελίδα του Facebook.