ΔΙΕΘΝΗ

Η Κιόση τη νίκη, η Μερτέκη τις εντυπώσεις!

Η Κιόση τη νίκη, η Μερτέκη τις εντυπώσεις!

Ανάμικτα συναισθήματα έκρυβε για τις Ελληνίδες διεθνείς στην Ιταλία η κυριακάτικη πρεμιέρα της Serie A2 γυναικών, στην οποί μόνο η μία εξ αυτών κατάφερε να “σπάσει το ρόδι” με επιτυχία!

Στο Τρέντο λοιπόν η διεθνής Ελένη Κιόση, με ανεβασμένη ψυχολογία από τον πρόσφατο τίτλο της MVP του τουρνουά βοήθησε σημαντικά την ομάδα της να φτάσει σε μία παλικαρίσια ανατροπή και να ξεκινήσει “με το δεξί” τις επίσημες φετινές της υποχρέωσες με την Τρεντίνο.

kiosi_trentino

Στο παιχνίδι του Σανμπαπολις με την Σαν Μπερνάρντο Κούνεο η ομάδα της αρχηγού της Εθνικής μας, αν και βρέθηκε δις πίσω στο σκορ, με “όπλα” της το μπλοκ και το πάθος της για τη νίκη κατάφερε τελικά έπειτα από δύο ώρες και 8 λεπτά παιχνιδιού να πάρει με 3-2 (22-25, 26-24, 17-25, 25-16, 15-12) το πολύτιμο δίποντο.

Για τις γηπεδούχες η Κιόση σημείωσε 14 πόντους με 2 άσους, ενώ 24 πόντους σημείωσε η συμπαίκτρια της Θεσσαλονικιάς άσου από την Ουγγαρία, Ντεκανί. Τοπ σκόρερ του αγώνα η Σεγκούρα των φιλοξενούμενων με 26 πόντους.

Δεν αρκούσε η τύχη της… Ελληνίδας πρωτάρας!

Κι αν η πολύπειρη στα ιταλικά γήπεδα Κιόση “ζορίστηκε” στον πρώτο της αγώνα πρωταθλήματος με την Τρεντίνο,  “το κάθε αρχή και δύσκολη” ίσχυσε και για την πρωτάρα σε ξένο πρωτάθλημα, Λίτσα Μερτέκη.

merteki_marsala

Η διεθνής Ελληνίδα άσος της Μαρσάλα, στο εντός έδρας ντεμπούτο της στην Α2 Ιταλίας κόντρα στην Μοντόβι, ήταν με 20 πόντους εκ των οποίων 2 μπλοκ,  η πρώτη σκόρερ και κορυφαία της ομάδας της . Η πολύ καλή όμως εμφάνιση της Μερτέκη δεν στάθηκε αρκετή να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα της Σικελίας, καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα της τοπ σκόρερ Μπίτσι (31 πόντους) πανηγύρισε στο τέλος με 3-1 (25-19, 21-25, 25-18, 25-20) σετ το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.