Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Κούλουμα «αιωνίων» στην Κυψέλη

Κούλουμα «αιωνίων» στην Κυψέλη
Καθαρά Δευτέρα και… ντέρμπι «αιωνίων» πάλε πακέτο με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό (27/2, 19.00, Novasports3HD, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας) στο κλειστό της Κυψέλης για τη 18η αγωνιστική.

Πέραν του γοήτρου, στην αναμέτρηση θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάταξη για τις θέσεις 2-3 (ο ΠΑΟ βρίσκεται στη 2η θέση και ακολουθεί κατά πόδας ο ΠΑΟΚ), καθώς επίσης και το αν ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει το αήττητο ή ο Παναθηναϊκός θα κρατήσει απόρθητη την Κυψέλη!

Οι “ερυθρόλευκοι” κρατούν μια παράδοση υπέρ τους με τον Παναθηναϊκό να έχει να κερδίσει εντός έδρας αναμέτρηση σε κανονική περίοδο από τις 25 Φεβρουαρίου 2008.

Μπέλος: “Θα τα δώσουμε όλα”

Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, οι “πράσινοι” έχουν μείνει με μοναδικό στόχο να φτάσουν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού Χρήστος Μπέλος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σημαντικό παιχνίδι για εμάς, όχι μόνο από βαθμολογικής άποψης αλλά και λόγω γοήτρου, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοια παιχνίδια. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, στοιχείο που αποτελεί διπλή πρόκληση για εμάς. Από την πλευρά μας θα παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί και με τη βοήθεια του κόσμου μας θα τα δώσουμε όλα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Μπόσκαν: “Να παραμείνουμε στη θέση του οδηγού”

Για πρώτη φορά ως αντίπαλος -είχε περάσει ως θεατής- θα πατήσει στην Κυψέλη ο Κολομβιανός διαγώνιος, ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ.

O προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν είπε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Πρώτα από όλα επειδή είναι ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων και δεύτερον επειδή αγωνίζεται ο πρώτος με τον δεύτερο της βαθμολογίας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε και να παραμείνουν στη θέση του οδηγού στη βαθμολογία. Πρώτη φορά φέτος θα τους αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας αλλά θα είναι σημαντικό να δούμε τον τρόπο που θα αγωνιστούμε και ενόψει των πλέι οφ.  Ωστόσο πιστεύω ότι θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό το ντέρμπι».

Πράσινη νίκη από το 2010, «ερυθρόλευκο» σερί 8-0

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 56 αγώνες και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 36-20.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος έχει να νικήσει στον Ολυμπιακό από 3 Μαΐου 2010. Από τότε ο Ολυμπιακός μετράει σερί νικών 8-0 στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Από το 2008 σε κανονική περίοδο

Αν μάλιστα ανατρέξουμε στο πότε σημειώθηκε η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού σε αγώνα κανονικής περιόδου πρέπει να φτάσουμε μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2008 όπου οι πράσινοι είχαν νικήσει 3-1 και μάλιστα και τότε είχε συμπέσει με την 18η αγωνιστική. Άλλες τρεις φορές έχουν βρεθεί αντίπαλοι την 18η αγωνιστική οι «αιώνιοι» και οι «πράσινοι» προηγούνται στις νίκες με 2-1.