LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Κρασιάς – Ταρνατώρος: «Γιορτή του αθλητισμού το Final 4»

Κρασιάς – Ταρνατώρος: «Γιορτή του αθλητισμού το Final 4»

Παρά τις έντονες επιφυλάξεις της Κυπριακής Αστυνομίας, αλλά και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης το Final 4 του League Cup Νίκος Σαμαράς θα διεξαχθεί κανονικά στην Λευκωσία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μιχάλη Κρασιά και τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατώρο να δηλώνουν αισιόδοξοι πως οι αγώνες θα αποτελέσουν γιορτή του αθλητισμού και του βόλεϊ.

Έτοιμοι για την διοργάνωση του Final 4 του League Cup δήλωσαν Κρασιάς και Ταρνατώρος κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο της Λευκωσίας.

Οι πρόεδροι ΚΟΠΕ και ΕΣΑΠ αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες του Final 4 τονίζοντας πως τα παιχνίδια θα αποτελέσουν ένα μεγάλο κίνητρο για όλους στην Κύπρο να παρακολουθήσουν μεγάλους αγώνες βόλεϊ και το άθλημα να βοηθηθεί στην Μεγαλόνησο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μιχάλης Κρασιάς τόνισε χαρακτηριστικά «Η συμμετοχή στη διοργάνωση και η κάθοδος στην Κύπρο ομάδων του βεληνεκούς του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή με έρεισμα στους Κύπριους φιλάθλους θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των φίλων της πετοσφαίρισης όσο και του αθλητισμού γενικότερα».

Ώρα συνεργασίας 

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατώρος είπε ακόμα ότι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΚΟΠΕ και όλους εσάς που παρευρίσκεστε στη σημερινή συγκέντρωση και θεωρώ ότι ίσως σήμερα ξεκινά μια μεγάλη ιστορία μεταξύ των δύο φορέων (ΕΣΑΠ και ΚΟΠΕ) που έχουν σκοπό να συνεργαστούν με στόχο το βόλεϊ, το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε όλοι μας εδώ και χρόνια. Για για να δημιουργηθεί μια ιδέα πρέπει να υπάρχει εύφορο έδαφος. Το εύφορο έδαφος το δημιουργούν οι σχέσεις των ανθρώπων. Από την πρώτη στιγμή με τους ανθρώπους της διοίκησης της ΚΟΠΕ, υπήρξε χημεία μεγάλη και αμέσως βάλαμε κάτω σχέδια να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όπου μπορούμε το βόλεϊ στην Κύπρο να βελτιωθεί να το ωθήσουμε προς τα εμπρός δίνοντας τα φώτα μας».

Παράλληλα ο Παντελής Ταρνατώρος ανέφερε ότι «το ελληνικό βόλεϊ έχει περάσει πάρα πολλούς κύκλους και ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, παρόλα αυτά όμως, θεωρώ ότι έχουμε κάνει ένα έργο πολύ υψηλών προδιαγραφών και αυτό το κάναμε διότι προσαρμοστήκαμε στα δεδομένα τα οποία η οικονομική κρίση μας υποχρέωσε. Οι ομάδες δημιουργούν μπάτζετ με τα οποία μπορούν να καλύψουν και δεν υπάρχουν οφειλές και σιγά-σιγά αρχίσαμε και αποκτήσαμε την αξιοπιστία μας στο ευρωπαϊκό και διεθνές βόλεϊ με αποτέλεσμα φέτος να αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα αθλητές παγκοσμίου επιπέδου όπως οι Τάντε, Αγκάμες και Γκόμες (τραυματίστηκε και δυστυχώς δεν θα μπορέσετε να τον δείτε) και πολλοί άλλοι αθλητές που κοσμούν το ελληνικό πρωτάθλημα και χρόνο με το χρόνο ανεβάζουν το επίπεδο».

«Να γίνει γιορτή»

Όσον αφορά για την επιλογή της Κύπρου ως διοργανώτρια του Final 4, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Μιχάλης Κρασιάς διέψευσε τα όσα ακούστηκαν περί μη εξεύρεση άλλης πόλης στην Ελλάδα για την φιλοξενία της διοργάνωσης τονίζοντας πως οι αγώνες θα είναι γιορτή…

«Όλα αυτά που λέγονται περί μη εξεύρεσης τόπου τέλεσης των αγώνων, αυτά βάλτε τα στο μέρος της κακομοιριάς του Έλληνα που μας δέρνει από καιρό. Όχι μόνο για την πετόσφαιρα αλλά για τον αθλητισμό γενικά αυτό το γεγονός είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε σαν Κύπρος σαν αθλητισμός σαν άτομα. Είναι μια γιορτή που θα πρέπει να ενώσει όλους του Κύπριους να παρακολουθήσουν σπουδαίους αγώνες από υψηλού επιπέδου ομάδες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κρασιάς.

Έγκωμης: «Ο αθλητισμός δεν λειτουργεί με φοβίες»

Στην συνέντευξη τύπου το παρόν έδωσαν τόσο ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, όσο και ο δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου που έδωσαν τα δικά τους μηνύματα για τη διοργάνωση.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου ανέφερε ότι «μόλις πληροφορηθήκαμε ότι θα φιλοξενηθεί στον Δήμο Έγκωμης η μεγάλη αυτή διοργάνωση προσφερθήκαμε πέρας της αθλητικής πτυχής να δείξουμε στους φιλοξενούμενους μας και την ιστορία μας. Γι αυτό το πρωί της 26ης Ιανουαρίου θα ξεναγήσουμε τις αποστολές σε μερικά ιστορικά μνημεία της πόλης μας για τα οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι».

Ο κ. Κυριάκου δηλώνοντας άνθρωπος του αθλητισμού έκανε έκκληση όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης να βάλει πάνω από όλα τον αθλητισμό και τους αγώνες και ύστερα τις φήμες και τις ανησυχίες για τυχόν επεισόδια.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαηλίδης αφού χαιρέτησε την ανάληψη της διοργάνωσης από την ΚΟΠΕ σχολιάζοντας το θέμα των μέτρων ασφαλείας υπογράμμισε ότι «θεωρώ αδιανόητο ένα κράτος όπως η Κύπρος να μην επιβάλει την τάξη σε 15, 20 30 ανθρώπους και να ακυρωθεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός».
Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών

Με δεδομένη την άρνηση Αστυνομίας και Υπουργείου Δικαιοσύνης για αστυνόμευση του Final Four League Cup Νίκος Σαμαράς αποφασίστηκε μια σειρά μέτρων προκειμένου να μην δημιουργηθεί το παραμικρό.

Έτσι αποφασίσθηκε να μην υπάρχει οργανωμένη μετακίνηση οπαδών από την Ελλάδα. Τους αγώνες θα παρακολουθήσουν μόνο Κύπριοι φίλαθλοι ή Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, καθώς και στρατιώτες – μέλη της ΕΛΔΥΚ.

Όσον αφορά τις προσκλήσεις που κατά το παρελθόν και σε άλλες διοργανώσεις έχουν αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης ανακοινώθηκε προς τις ομάδες πως θα τις δοθούν 25 προσκλήσεις που θα παραχωρηθούν σε μέλη Δ.Σ., χορηγούς και γονείς αθλητών.

Τέλος η ΕΣΑΠ θα διαθέσει ελάχιστα εισιτήρια σε Έλληνες  φορείς του αθλήματος όπως μέλη Δ.Σ. Ομοσπονδίας, διαιτητές και παλαίμαχους.

Μουσείο Βόλεϊ

Από την Τρίτη 24 Ιανουαρίου μέχρι τη λήξη της διοργάνωσης θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Στάδιο το Μουσείο Κυπριακής Πετοσφαίρισης. Ταυτοχρόνως, την παρουσίαση των αγώνων θα αναλάβουν οι Σβαρνιάς και Σερέτης, γνωστοί από την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα Beach Volley στην Κύπρο, ενώ ξεχωριστή παρουσία θα δώσουν οι cheer leaders του Πανεπιστημίου Κύπρου.