ΔΙΕΘΝΗ

Kρεμάνε… παπούτσια οι μορφές του βόλεϊ

Kρεμάνε… παπούτσια οι μορφές του βόλεϊ

Οι φανέλες του Σαμουέλε Πάπι (Νο.6) και του Κρίστο Ζλατάνοφ (Νο. 11) σύντομα θα γίνουν συλλεκτικά κομμάτια, αφού οι δυο μεγάλες μορφές του βόλεϊ, αποφάσισαν να κρεμάσουν τα παπούτσια τους μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Της Λίτσας Ιωάννου

Η Πιτσέντσα, στην επίσημη ιστοσελίδα της έκανε γνωστή την αποχώρησή τους απ’ την ενεργό δράση.

Ο Σαμουέλε Πάπι, ή αλλιώς «το φαινόμενο», έχει γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ιταλικού και Παγκοσμίου βόλεϊ και στα 44 του χρονιά, είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που αγωνίζεται στη Serie A1.

Στη μακρά του σταδιοδρομία, έχει σηκώσει 6 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 8 Σουπερ Καπ, 5 Κύπελλα Ιταλίας, 3 Champions Leagues και 2 CEV Cup.

Σε εθνικό επίπεδο, έχει κρεμάσει δύο αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια στο στήθος, δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πέντε μετάλλια World League.

Ο 40χρονος Κρίστο Ζλατάνοφ, γεννημένος στη Βουλγαρία, αλλά έχοντας πάρει την Ιταλική υπηκοότητα είναι παίκτης της Πιατσέντσα από το 2003.

Ο αρχηγός της Πιατσέντσα, στο παλμαρέ του έχει ένα πρωτάθλημα Ιταλίας, ένα Κύπελλο Ιταλίας, ένα CEV Challenge Cup και δύο ευρωπαϊκούς τίτλους.

Το 2014, έφτασε σε κάτι το μοναδικό, άγγιξε τους 9.000 πόντους και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιταλία (σήμερα μετρά 9.688 πόντους).