ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λ. Δάνας: Ο Κυπελλούχος γυμναστής και τα ενεργειακά… βαμπίρ (fotos)!

Λ. Δάνας: Ο Κυπελλούχος γυμναστής και τα ενεργειακά… βαμπίρ (fotos)!

Ο πολυτάλαντος Σερραίος Έλληνας γυμναστής μετά από δύο φετινές ανόδους και τίτλους με γυναικείες ομάδες της Θεσσαλονίκης, πανηγύρισε πριν λίγες μέρες το Κύπελλο Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ και διεκδικεί την άνοδο με μία τρίτη.

Το 2ο Κύπελλο Ελλάδας του ΠΑΟΚ κοσμεί εδώ εδώ και λίγες ώρες την τροπαιοθήκη του 32χρονου Έλληνα γυμναστή, που φέτος θυμίζει το μύθο του Βασιλιά Μήδα, αφού «ό,τι πιάνει, γίνεται χρυσάφι». Με τη διαφορά όμως, ότι σε σχέση με τον άπληστο βασιλιά της Φρυγίας, ο Λάμπρος είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού βόλεϊ.

danas_tv_spot

Από 14 χρονών στα γήπεδα, ο πρώην ακραίος του Άρη, με θητεία επίσης σε Μακεδονκό, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Μουδανιά και άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, “αποτελεί” υπόδειγμα επαγγελματία, είτε ως αθλητής, είτε ως γυμναστής, είτε ως μοντέλο, αφού πέρα από φωτογραφήσεις για εξώφυλλα περιοδικών, συμμετοχή σε διαφημιστικά σποτ, έχει συνεργαστεί και με μεγάλους σχεδιαστές μάδας, αλλά πλέον “ασχολείται μόνο με ό,τι αξίζει”.

danas

Αυτό που έχει καταφέρει φέτος ο Δάνας είναι, αν μη τι άλλο, αξιοθαύμαστο, καθώς όποια ομάδα τον είχε στις τάξεις της, είτε ως αθλητή, είτε ως γυμναστή πέτυχε… Δ(ι)άνα στους στόχους της.

paok_cup_danas

Ξεκινώντας από τα σαλόνια της Volleyleague ανδρών ο φετινός γυμναστής της ομάδας, είναι ένα από τα πολύτιμα ‘εργαλεία’ του Ντανιέλε Ρίτσι, καθώς με τα «μαγικά του χέρια», φροντίζει ώστε να είναι οι ασπρόμαυροι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Κάτι που φάνηκε και στον ημιτελικό της Ρόδου με τον Ολυμπιακό, όπου οι πρωταθλητές άντεξαν σε ένα ματς για γερά νεύρα κόντρα στο φαβορί Ολυμπιακό και με μία επική ανατροπή πανηγύρισαν την πρόκριση και στη συνέχεια το 2ο Κύπελλο της Ιστορίας τους.

danas_paok_gynaikes

Ανάλογη επιτυχία είχε και στο γυναικείο τμήμα του ΠΑΟΚ, όπου το μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας του πολύπειρο Τάκη Φλώρου πανηγύρισε την άνοδο στην Preleague γυναικών. Και όπως λένε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν σκοπεύει να σταματήσει εκεί….

Oraiokastro 2018

Στο Ωραιόκαστρο οι γυνακεία ομάδα του ΑΣΟ, “πίνει νερό’ στο όνομα του Λάμπρου Δάνα, καθώς έβαλε κι αυτός το… χεράκι του για την άνοδο της γυναικείας ομάδας στην Α2 Γυναικών, κερδίζοντας με 3-0 τη ΜΕΝΤ.

as_oraiokatsro_gynaikes_danas

Ποιο είναι όμως το μυστικό των επιτυχιών για τον Έλληνα γυμναστή που χαίρεται τη δουλειά του; «Είμαι περήφανος που σε όποια ομάδα και να είμαι έχουμε καλή παρέα…» δηλώνει ο Δάνας στο Volleyplanet και εξηγεί: «Δεν είναι μόνο τα χρήματα, πρέπει να κάνεις και σωστές επιλογές ανθρώπων. Χαίρομαι γιατί έχω καταφέρει και δουλεύω με θετικά άτομα, που δεν σου «ρουφάνε» την ενέργεια. Τα λεγόμενα ενεργειακά… βαμπίρ» τονίζει χαμογελώντας ο Σερραίος επαγγελματίας που μέσα σε όλο αυτό το φορτωμένο του πρόγραμμα επισημαίνει ότι «προσπαθώ πάντα να βρω χρόνο για τον εαυτό μου. Μ’ αρέσει να παίζω βόλεϊ, και πάντα πηγαίνω σε ομάδες της Β’ Εθνικής.  Πέρυσι ανεβήκαμε με την Καλαμαριά, αλλά μετά συνήθως φεύγω λόγω των αυξημένων του επαγγελματικών μου υποχρεώσεων».

danas_aen panoramatos

Φέτος λοιπόν ήταν η σειρά να βοηθήσει την ΑΕ Πανοράματος. Εκεί όπου μαζί με τον πρώην άσο της Νίκης Αιγινίου και της ΜΕΝΤ, Αλέξανδρο Αντωνιάδη, έχει συναντήσει κυριολεκτικά οικογενειακό κλίμα, προπονητής είναι ο αδελφός του Ηλία Αραμπατζή,  Θανάσης και συμπαίκτης του ο γιός του, Γιώργος.

aen_panoramatos_danas

Κερδίζοντας στο Γυμναστήριο του Βότση με 3-2 σετ την Δόξα Αγίου Παύλου η ΑΕΝ Πανοράματος κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Β’ Εθνικής Ανδρών και διεκδικεί πλέον με αξιώσεις μέσω των μπαράζ την άνοδο στην Α2 Ανδρών.