BEACH VOLLEY

Μαρί-Ζακλίν: «Αν υπήρχε μια πολύ καλή χορηγία, μπορεί να παίζαμε στην άμμο» fot-vid

mari_jack

Ποικίλες εντυπώσεις έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η σχεδόν ταυτόχρονη ανάρτηση των δύο χρυσών Ολυμπιονικών της “σελεσάο” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενός βίντεο όπου παίζουν μπιτς βόλεϊ. Κάτι που δεν αποκλείουν, αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις…

Βλέποντας οι φίλαθλοι τη Marianne Steinbrecher και τη Jaqueline Carvalho στην… άμμο διατυπώσουν πολλά σχόλια, προτείνοντας τους να κάνουν μαζί μία ομάδα στο μπιτς βόλεϊ.

jaqueline-volei

“Κάναμε κάποιες προπονήσεις… Προς το παρόν, αυτό είναι όλο. Εάν όμως υπάρξει μια πολύ καλή χορηγία, ποιος ξέρει; Θα πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε γιατί θα ήταν μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας. Πρέπει να υπάρχει ένα τεχνικό επιτελείο, ένα γηπεδο για προπονήσεις και αρκετά χρήματα για τα πολλά ταξίδια που προϋποθέτει μια συμμετοχή στα διεθνή σιρκουί Έτσι, αυτό δεν θα ήταν εύκολο “, δήλωσε η Mari ενόψει μιας τέτοιας πρόκλησης σε μια συνέντευξη με την Globoesporte.com.

mari 3
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Depois de 6 meses parada começar a brincar de vôlei de novo…. não tem preço!!!! Agora não paro mais🙅🏻‍♀️ #amovolei #beachvolley #ficandoemforma #lenta #lances #morrendo #voleybol #parecefacil #masédificil #foiace #pontodesaque

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jaque Carvalho (@jaqueline) στις

“Όταν τηλεφώνησα στη Mari να έρθει και να προπονηθεί μαζί μου ήταν μόνο για να διατηρήσουμε τη φόρμα μας.  Διασκεδάζω πολύ παίζοντας στην άμμο, αλλά για τώρα είναι ακριβώς αυτό. Είναι για να κρατηθώ σε καλή κατάσταση και να διατηρήσω τη μορφή του βόλεϊ “, δήλωσε ο Jaque, ο οποίος επίσης σχολίασε την αντίδραση του κόσμου ως εξής:

brazil

 

“Στη συνέχεια δημοσιεύσαμε αυτά τα βίντεο στο διαδίκτυο και πολλοί άνθρωποι ήρθαν και μίλησαν μαζί μου. Ακόμη και οι άνθρωποι του beach volleyball μου έστειλαν ένα μήνυμα λέγοντας ότι θα ήταν πολύ cool να έχουμε καινούρια πρόσωπα στο σιρκουί. Έτσι αρχίζεις και το σκέφτεσαι…Αλλά θέλει πολύ δουλειά. Ποτέ δεν σκέφτηκα να αγωνιστώ στην άμμο. Οι σκέψεις μου βρίσκονται ακόμα στο γήπεδο. Αλλά δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει… ” συμπλήρωσε η Jack.

jack 1

 

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η Mari έχει να παίξει βολεϊ στη σάλα από την εποχή του 2016/2017 όταν αγωνίστηκε με την Bauru. Ακόμη όμως και μακριά από τα γήπεδα, συνεχίζει να προπονείται και βρίσκεται εμφανώς σε καλή κατάσταση.

mari 2

Η Jaqueline αντίστοιχα βρίσκεται μακριά από το γήπεδο εδώ και περίπου ένα χρόνο. Έπαιξε για Barueri μέχρι τα μέσα του 2018 και έπαιξε με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας στην League of Nations . Μετά από αυτά τα τουρνουά, αποφάσισε ότι θέλει να κάνει ένα διάλειμμα αυτή τη σεζόν. Μαζί, οι δύο τους πάντως πέρα από το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008,  έχουν κερδίσει αρκετούς άλλους τίτλους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Depois de 6 meses parada começar a brincar de vôlei de novo…. não tem preço!!!! Agora não paro mais🙅🏻‍♀️ #amovolei #beachvolley #ficandoemforma #lenta #lances #morrendo #voleybol #parecefacil #masédificil #foiace #pontodesaque

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jaque Carvalho (@jaqueline) στις

Θεωρητικά πάντως, από τεχνική άποψη, το να συγκροτήσουν οι δυο τους μιας ομάδα στο μπιτς βόλεϊ φαντάζει ως κάτι εύκολο να συμβεί. Η Mari ξεκίνησε την καριέρα της ως διαγώνια, και είναι γνωστή για τα εξαιρετικά της χτυπήματα στην επίθεση, αλλά και το πολύ καλό της μπλοκ. Από την άλλη η Jaque, είναι μία εξαιρετική αμυντικός στη σάλα, ρόλο που θα είχε και στην άμμο. Η μεγαλύτερη δυσκολία του νέου ζεύγους θα ήταν απλά η προσαρμογή του στις συγκεκριμένες συνθήκες της άμμου.

“Είναι ένα άλλο είδος παιχνιδιού. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε όλα.  Γνωρίζουμε τα πάντα στη σάλα, αλλά στην άμμο για μας θα είναι κάτι σχεδόν νεανικό (γέλια). Αλλά με την κατάλληλη κατάρτιση νομίζω ότι θα μπορούσαμε να εξελιχτούμε γρήγορα “, υποστηρίζει η Jaque.