Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μεξικανός διεθνής διαγώνιος στην Κηφισιά, αντί του Ρώσου Αντρέεφ

Μεξικανός διεθνής διαγώνιος στην Κηφισιά, αντί του Ρώσου Αντρέεφ

Έστω και… μετ’ εμποδίων ολοκληρώθηκε το ρόστερ του ΑΟΠ Κηφισιάς για τη νέα σεζόν της Volleyleague, αφού τις τελευταίες ώρες ο διεθνής Μεξικανός διαγώνιος, Luis Hernández Baca, αντικατέστησε τον “εκλεκτό” του Κώστα Χριστοφιδέλη, Ντανιήλ Αντρέεφ, για τον οποίο όμως η τουρκική Tarım Kredi Gençlik “άναψε κόκκινο” στην μεταγραφή του Ρώσου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντρέεφ θα αντικαθιστούσε τον Βραζιλιάνο, Κάιο Ολιβέιρα, ο οποίος όμως “δεν έπεισε” στις προπονήσεις διοίκηση και τεχνικό team της Κηφισιάς για να τον κρατήσουν.

Ο 22χρονος δίμετρος άσος, Λουίς Ερνάντεζ Μπάκα, που για χάρη της Κηφισιάς βγαίνει για πρώτη φορά εκτός συνόρων, είναι γεννημένος στις 4/01/2001 στη Γουαδαλαχάρα. Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκε στην Vaqueros URN, με την οποία πέρυσι κατέλαβε την 5η θέση στο Πρωτάθλημα Μεξικού, ενώ νωρίτερα αγωνίστηκε και στις Jaguares de Nuevo Laredo (2019/2020) και Tapatíos de Jalisco (2018-2019).

O Μεξικανός φοιτητής επί πτυχίω Δημιουργίας και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Chihuahuan, που αναμένεται στη χώρα μας αρχές Νοεμβρίου, λόγω των διεθνών του υποχρεώσεων στους Παναμερικανικούς Αγώνες της Χιλής (Σαντιάγκο, 30/10 -4/11, είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών από το 2022, έχοντας σημαντικές παραστάσεις και συμμετοχές σε κορυφαίες διοργανώσεις (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Προολυμπιακό Τουρνουά, Παναμερικανικούς Αγώνες, Παναμερικανικό Κύπελλο κ.α) του αθλήματος και με τις μικρότερα ηλικιακά ομάδες του Μεξικού. Στους Παναμερικανικούς Αγώνες Junior, που έγιναν το 2022 στο Κάλι της Κολομβίας , κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.