ΔΙΕΘΝΗ

Μια ανάσα απ’ την «κούπα» ο Prestige Απόλλων

Μια ανάσα απ’ την «κούπα» ο Prestige Απόλλων

«Αγκαλιά» με τον τίτλο βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ο Prestige Απόλλων που επικράτησε με 3-0 σετ (25-17, 25-17, 25-23) της 2ης στη βαθμολογία ΑΕΚ Λάρνακας στο ντέρμπι κορυφής της χρονιάς και ξέφυγε 6 βαθμούς, πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη της α’ φάσης του κυπριακού πρωταθλήματος γυναικών.

Η ομάδα της «δικιάς» μας Κάταλιν Κις, με «πρώτο βιολί» την πρωταθλήτρια από την Ουγγαρία (Νο 12 στη φωτό) και την Κατερίνα Ζακχαίου πραγματική «κέρβερο» στο φιλέ, ακολουθώντας πιστά την τακτική του τεχνικού Γιάννη Γιαπάνη, μπλόκαρε την παρέα της νεοπαοκτηθείσας Σέρβας της ΑΕΚ, Κομλιένοβιτς και έφτασε στο θρίαμβο βάζοντας «φωτιά» στην γαλανόλευκη κερκίδα που δεν σταμάτησε στιγμή να τραγουδά και να στηρίζει τις «Αμαζόνες».

Τη σπουδαία αυτή νίκη της ομάδας της Λεμεσού επισκίασε ο τραυματισμός της γηπεδούχου, Άντρι Ιορδάνους, που υπέστη θλάση στην γάμπα.

Σύμφωνα με το σύστημα του κυπριακού πρωταθλήματος οι 4 πρώτες ομάδες του α’ γύρου πραγματοποιούν ένα “μίνι” πρωτάθλημα, παίζοντας όλες μεταξύ τους, μεταφέροντας τα αποτελέσματα στη συνέχεια, κάτι που σημαίνει ότι για να χαθεί ο τίτλος χρειάζεται πλέον η ομάδα της Λάρνακας να κερδίσει τον Prestige Απόλλων δις και μάλιστα με “καθαρό” σκορ.

Την προσεχή Τετάρτη 20 Ιανουαρίου οι νταμπλούχες αντιμετωπίζουν την 4η Ανόρθωση.

Πηγή φωτό:  www.actioninsports.com