CHALLENGE CUP

«Μην αφήνετε μόνη την Orion έξω στο… κρύο» (foto)!

«Μην αφήνετε μόνη την Orion έξω στο… κρύο» (foto)!

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Ιρλανδίας ξεκίνησε έναν οικονομικό… μαραθώνιο στα social media προκειμένου να είναι συνεπής στο προσεχές της ευρωπαϊκό ραντεβού της Σιβηρίας στις 17 Ιανουαρίου!

Πόσες και πόσες ελληνικές ομάδες, όταν κληρώνονται με ξένες αντιπάλους που βρίσκονται στην άλλη άκρη της… Ευρώπης, δεν «ματώνουν» οικονομικά για τα ταξίδια τους ή στο τέλος τα ματαιώνουν οριστικά, ακυρώνοντας τη συμμετοχή τους;

Σε ένα αντίστοιχο φοβερό δίλημμα βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες η ολλανδική Orion, που μετά την πρόκρισή της επί της Λέφσκι Σόφιας στους “32” του Challenge Cup, στο άκουσμα της κλήρωσης της επόμενης φάσης με την ρωσική Γκάζπρομ Σουργκούτ, τα’ βαψε… μαύρα!

Η κληρωτίδα των “16”έδειξε το χειρότερο της πρόσωπο στους πρωταθλητές Ολλανδίας, όχι μόνο γιατί τους έφερε αντιμέτωπους με την πανίσχυρη, όπως γνωρίζει το ελληνικό κοινό από τις αναμετρήσεις των τελευταίων ετών με τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως γιατί η αποστολή στη Δυτικά Σιβηρία, κοστίζει ένα… κάρο λεφτά!

Στα ταμεία της ομάδας, δεν υπάρχουν ούτε για αστείο τα που απαιτούνται για το ταξίδι,  ούτε καν όμως και τα συνολικά 20.000 ευρώ, του ποσού που αντιστοιχεί στο πρόστιμο της CEV σε περίπτωση που δεν μεταβεί στην έδρα του αγώνα.

Orion_home

Έτσι από τις 23 Δεκεμβρίου η Orion ξεκίνησε έναν δύσκολο οικονομικό αγώνα, με την ελπίδα ότι οι φίλοι της ομάδας θα την στηρίξουν σε αυτή την κρίσιμη ώρα.

Μπρος γκρεμός,πίσω ρέμα και στο μέσον… χαράδρα!

«Το ταξίδι που θα πρέπει να κάνουμε, απέχει πάνω από 4.000 χιλιόμετρα απ’ το σπίτι μας και κοστίζει περισσότερα από 25.000 ευρώ. Δεν έχουμε αυτά τα χρήματα. Αλλά το να μην πάμε στη Σιβηρία, δεν είναι επιλογή…”, λέει ο πρόεδρος της Topvolleyball Orion, Wijnand Geerdink. “Αν δεν πάμε θα φάμε πρόστιμο 20.000 ευρώ από την CEV (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ) και θα τιμωρηθούμε με ποινή αποκλεισμό τριών ετών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!  Είναι ένα σκανδαλωδώς υψηλό πρόστιμο, αλλά καταλαβαίνω τη CEV. Αλλιώς δεν θα έπρεπε να’ χαμε δηλώσει συμμετοχή. Τώρα λοιπόν θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε μαζί αυτά τα χρήματα μέσω ατόμων και εταιρειών και κάποιων χορηγών”.

ORION_TEAM

“Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”! Ή ακόμη και…  χαράδρα, αφού για κάποιους στην ομάδα υπάρχει και ένα… τρίτο εμπόδιο…  «Θέλουμε πραγματικά να πάμε στη Σιβηρία, παρόλο που είναι πολύ κρύο εκεί τον Ιανουάριο», λέει ο Dik Heusinkveld. Φέτος το θερμόμετρο στην πόλη της Σιβηρίας έφτασε μερικές φορές και -40 βαθμούς Κελσίου. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι δεν θα μας αφήσουν έξω στο κρύο”, λέει γελώντας ο Ολλανδός παίκτης . «Θα θέλαμε πολύ να κάνουμε αυτό το ταξίδι ως αθλητές. Στο πρωτάθλημα παίζουμε μόνο μερικά κορυφαία παιχνίδια, αλλά οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

“Αδιανόητο στο ποδόσφαιρο, όχι όμως στο βόλεϊ…”

Θα ήταν κρίμα αν δεν καταφέρουμε να πάμε να παίξουμε” επισημαίνει ο  Heusinkveld που – πολύ εύστοχα – έχει σχεδιάσει ένα θερμόμετρο. «Θέλουμε να δείξουμε πόσα χρήματα χρειαζόμαστε για το ταξίδι μας», λέει ο παίκτης της βόλεϊ. «Στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ένας σύλλογος δεν έχει χρήματα για να πάει να παίξει έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Αλλά εκτός ποδοσφαίρου αυτή είναι δυστυχώς η μοίρα για πολλούς κορυφαίους αθλητές. Υπάρχουν πολύ λίγα χρήματα διαθέσιμα. Πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά πολλοί από τους παίκτες του Orion εργάζονται με πλήρες ωράριο για να πάνε στις προπονήσεις. Το κάνουμε αυτό με αγάπη, αλλά θα ήταν πολύ άδικο αν η σπουδαία μας πρόκριση επί της Λέφσκι Σόφιας δεν είχε αντίκρυσμα. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι. ”

THERMOMETRO_ORION

Ο Ολλανδικός σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει δύο δράσεις στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν απλοί φίλαθλοι αλλά και εταιρείες. Όσοι φίλαθλοι θέλουν λοιπόν μπορούν να προπληρώσουν από τώρα δύο εισιτήρια για το β’ παιχνίδι της 31ης Ιανουαρίου με τη Σουργκούτ στο  Doetinchem, ενώ για τις εταιρείες δίνονται 10 εισιτήρια στο ποσό των 500 ευρώ και μπόνους μία επίσκεψη κάποιου παίκτη ή ολόκληρης της ομάδας στην εταιρεία τους για να μοιραστούν οι αθλητές με το προσωπικό της επιχείρησης την εμπειρία τους από το βόλεϊ και το ταξίδι στην Σιβηρία

Τα εισιτήρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραγγείλoυν μέσω του email info@oriontopvolleybal.nl  ή να καταβάλλουν απευθείας τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Orion (NL64ABNA0602117984 tnv Orion Topvolleybal Doetinchem).

Foto: Theo Kock