Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Πολ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Πολ

Το Volleyplanet σας παρουσιάζει άγνωστες πτυχές από τη ζωή της Γερμανίδας νεοαποκτηθείσας άσου του Παναθηναϊκού, Γιάνα Φραντσίσκα Πολ, για την οποία o πρώην πρωταθλητής του Ολυμπιακού και β’ τεχνικός της γερμανικής Στουτγκάρδης, Γιάννης Αθανασόπουλος «στάζει μέλι».

Ο  Έλληνας τεχνικός, στη δεύτερη του χρονιά στον πάγκο της γερμανικής Στουτγκάρδης αντιμετώπισε πέρυσι την 28χρονη ακραία στη Σβέρινερ και φέτος στο Αμβούργο. Για αυτό πλέον γνωρίζει καλά την Πολ, η οποία σε 22 συνολικά ματς στη Bundesliga αναδείχθηκε 14 φορές MVP, 8 εξ αυτών «χρυσή» και 6 «ασημένια», φτάνοντας συνολικά τους 447 πόντους.

poll_aurubis

Βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα της το Αμβούργο δύο φορές, όπου κέρδισε τη μία. Η Πολ ήταν η κορυφαία της ομάδας της με 12 πόντους στην εντός έδρας ήττα στο Αμβούργο με 3-0 σετ από την Allianz MTV της Στουτγκάρδης, ενώ χρειάστηκε να πετύχει τους διπλάσιους πόντους για να πάρει το Αμβούργο χάρις στους δικούς της 24 πόντους τη ρεβάνς με 3-2 στην Στουτγκάρδη.

«Μακράν η πιο βελτιωμένη ακραία φέτος στο Γερμανικό πρωτάθλημα. Πολύ καλή στην υποδοχή και εξίσου καλή στην επίθεση με ποικιλία στα χτυπήματά της και δύσκολα κάνει λάθος. Μία μεταγραφή που θα βοηθήσει πιστεύω τον Παναθηναϊκό» δήλωσε στο Volleyplanet ο Έλληνας προπονητής της φιναλίστ ομάδας σε γερμανικό πρωτάθλημα και Κύπελλο Γερμανίας.

jana_poll

Γεννημένη να βοηθάει τους άλλους

Άλλωστε η Πόλ είναι γεννημένη να βοηθάει τους άλλους, κάτι που έμαθε από μικρή στην πολύτεκνη της οικογένεια, όπως και τα άλλα 4 αδέλφια της. Ίσως γιατί κι ο αθλητισμός  στον οποίο στράφηκε από μικρή, λειτούργησε ως “φάρμακο” για να θεραπευτεί από το άσθμα που την ταλαιπωρούσε αφάνταστα στα 8 της χρόνια.  Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς δεν ήθελε ποτέ να παίξει επαγγελματικά βόλεϊ ούτε και να κάνει μεγάλη καριέρα. Πρέπει αυτό που κάνει να την διασκεδάζει για να το κάνει καλά. Κάτι που άρχισε να το καταλαβαίνει όταν έβγαλε τα πρώτα της χρήματα αγωνιζόμενη υπό τις οδηγίες της προπονήτριας, Ντανούτα Μπρίνκμαν, μητέρα της Ανίκα του Α.Ο Θήρας στην ομάδα της Β’ κατηγορίας, SC Union Emlicheim.

Για αυτό παράλληλα με το πάθος της για τις σοκολάτες «Kinder» και την αγάπη για το βόλεϊ, η Πολ εκπαιδεύτηκε ως νοσοκομα, προσφέροντας τις υπηρεσίες της και βοηθώντας ψυχολογικά τους ασθενείς. Εκεί όμως γνώρισε και τον σύντροφό της, Τιμ, καθώς εργάζεται κι αυτός  στην κλινική “Asklepios”.

Στο πλαίσιο μάλλον αυτής της προσφοράς άφησε… στα κρύα λουτρού έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας την νταμπλούχο του 2013 Σβέρινερ και είπε το «ναι» στην πρόταση της Aurubis Hamburg, μία ακόμη πρόκληση της καριέρας της. Και αφού κατάφερε να σώσει το Αμβούργο από τον υποβιβασμό, τερματίζοντας στην 9η θέση και ετοιμάζεται για ένα ακόμη… challenge. Την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους τίτλους.