ΔΙΕΘΝΗ

Παρουσιάστηκε και επίσημα ο Αθανασόπουλος!

Παρουσιάστηκε και επίσημα ο Αθανασόπουλος!

Το δικό του… παραμύθι ζει από χθες στην Στουτγκάρδη, ο 39χρονος Έλληνας προπονητής της γερμανικής ομάδας, ο οποίος διαδέχθηκε στον πάγκο της Allianz MTV τον Ισπανό Ερνάντεζ και μαζί με τους νέους συνεργάτες παρουσιάστηκε χθες και επισήμως από τη διοίκηση της ομάδας με τους νέους συνεργάτες του αλλά και τα νέα αποκτήματα των “μπλε”.

Για τον Γιάννη Αθανασόπουλο, ασφαλώς η τιμητική πρόταση της Στουτγκάρδης να αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της Κυπελλούχου Γερμανίας, αποτελεί μία δικαίωση για τον δικό μας άνθρωπο, ο οποίος σε αυτή την ιστορική πρόκληση της καριέρας του ως head coach θα έχει στο πλευρό του, μία πρώην άσο της Allianz MTV, που αναμφίβολα θα τον βοηθήσει σημαντικά στο έργο του.

Ο λόγος για Αμερικανίδα πρώην λίμπερο, και εδώ και κάποιο διάστημα μέλος του προπονητικού επιτελείου των ΗΠΑ, την ασημένια Ολυμπιονίκη του 2012, Ταμάρι Μιγιασίρο. Μία επιλογή που όπως τόνισε ο Αθανασόπουλος κατά την παρουσίαση από το δυεθύνοντα σύμβουλο της Στουτγκάρδη, Αουρέλ Ιριον και την αθλητική διευθύντρια, Κιμ Ρένκεμα, σκόρπισε ενθουσιασμό.

«Μίλαγα με την Ταμάρι και ξαφνικά μου είπε: «Γιάννη, έχω μια ιδεά! Τι λες να συνεργαστούμε και να είμαι στο πλευρό σου ως βοηθός;» «Δεν πίστευα στα αυτιά μου! Αυτό θα ήταν υπέροχο. Και ευτυχώς δεδομένου ότι πλέον με την δουλειά της έχει και υποχρεώσεις στο ομοσπονδιακό επιτελείο των ΗΠΑ, καταφέραμε να βρούμε τη λύση και να συνεργαστούμε» επεσήμανε ο Έλληνας προπονητής.

Ακολούθησε η παρουσίαση της 23χρονης νεοαποκτηθείσας διεθνούς Αμερικανίδας κεντρικής της τσεχικής Μπρνο, Τζένα Ποτς (1.91μ) και της συνομήλικης της, διεθνούς Μαυροβούνιας διαγώνιας της ρουμανικής Μπακάου, Νικολέτα Πέροβιτς (1.84μ).

Παράλληλα ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή Έλληνας προπονητής στο εξωτερικό, δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφές και με άλλες αθλητριες, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ομάδα ενόψει της σεζόν 2017-2018, καθώς η Allianz MTV  χρειάζεται ακόμη μία πασαδόρος, μία ακραία και ένα λίμπερο.

Foto: Katrin Keyerleber