ΔΙΕΘΝΗ

Πενθεί το κυπριακό βόλεϊ – Έφυγε ο Ντράγκαν Μιλόσεβιτς

Πενθεί το κυπριακό βόλεϊ – Έφυγε ο Ντράγκαν Μιλόσεβιτς

Μια από τις μεγάλες μορφές του βόλεϊ της κυπριακής Πάφου, ο Ντράγκαν Μιλόσεβιτς, έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Η απώλεια του Σερβοκύπριου, πρώην άσου του Ερυθρού Αστέρα, βύθισε στην θλίψη τόσο τον σερβικό όσο και το κυπριακό αθλητισμό, καθώς ο Μιλόσεβιτς, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Πάφο, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αναμόρφωση του κυπριακού βόλεϊ, φτάνοντας σε σημαντικές διακρίσεις, όπως οι τρεις τίτλοι με το Διονσυο Στρουμπίου (1991, 1997, 1999). Τα τελευταία χρόνια είχε διατελέσει τεχνικός σύμβουλος στο Δία Έμπας.

Συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 1991 ως προπονητής στο Διόνυσο Στρούμπιου η ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και ανέβηκε στην 1η Κατηγορία (Μάιος 1992). Η επόμενη χρονιά τον βρίσκει βοηθό προπονητή στην Πάφο, όπου στα 2 χρόνια που παρέμεινε κατέλαβε το 1993 τη 2η θέση στο κυπριακό πρωτάθλημα και την 3η θέση το 1994. Το 1994 αναλαμβάνει επισήμως το τιμόνι της ομάδας και μέσα σε 2 χρόνια και 10 μήνες παρουσίας  αναδείχθηκε φιναλίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Τον Αύγουστο του 1995 επιστρέφει στο Διόνυσο Στρουμπίου, στον πάγκο του οποίου παρέμεινε 7 χρόνια. Σε αυτο το διάστημα. Πέρα από τα επιτεύγματα που είχε στα μικρότερα τμήματα οδήγησε την ομάδα για τρία σερί χρόνια  στο κύπελλο CEV (2000, 2001, 2002).

Το 2003 τον βρίσκει ξανά σε γνώριμο πάγκο, αυτόν του Παφιακού, όπου ως β’ προπονητής γεύτηκε την κατάκτηση του νταμπλ (2004). Το Δεκέμβριο του 2004 αναλαμβάνει καθήκοντα head coach και καταλαμβάνει την 3η θέση του πρωταθλήματος.

Το 2005 γυρίζει και πάλι στο Διόνυσο Στρουμπίου για να αναδειχθεί στα 2 χρόνια παρουσίας του φιναλίσ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Έπειτα από 2 χρόνια απραξίας το 2009 τον βρίσκει ξανά προπονητή στους άνδρες του Παφιακό, όπου το 2012 ως προπονητής της γυναικείας ομάδας του συλλόγου οδηγεί την ομάδα των γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του πρωταθλήματος και του κυπέλλου 2013.

Ως αθλητής ο Ντράγκαν Μιλόσεβιτς υπήρξε παίκτης του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου από το 1980-1989, αλλά και του Διονύσου Στρουμπίου.

Σχολιάζοντας σε ανάρτηση του pafospress το θάνατο του Μιλόσεβιτς, ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς τονίζει το εξής:

Τον θυμάμαι από την πρώτη χρονιά που ήρθε στην Κύπρο. Έξοχος αθλητής με ήθος και βοήθησε τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Παφιακού. Έχω στην μνήμη μου το 1ο παιχνίδι που τον αντιμετώπισα σαν προπονητής τότε. Πίστευα ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίζαμε. Χάσαμε σχετικά εύκολα. Είχε εξαιρετική απόδοση. Πραγματικά λυπάμαι για την απώλεια του. Καλό ταξίδι φίλε

-Ο Ντράγκαν Μιλόσεβιτς τελευταίως διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος στο Δία Έμπας. Εγκαταλείπει σύζυγο και ένα γιο.