Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Play-off πρόκρισης ή ισοφάρισης

Play-off πρόκρισης ή ισοφάρισης

Τα Play-off της Volleyleague συνεχίζονται με τα 2α παιχνίδια της σειρά όπου ΑΕΚ, Ηρακλής, Κηφισιά και Παμβοχαϊκός υποδέχονται τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Φοίνικα Σύρου αντίστοιχα με στόχο να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να διεκδικήσουν σε τρίτο αγώνα την πρόκρισή τους στα ημιτελικά.

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το τελευταίο της χαρτί για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του πρωταθλήματος παίζει η ΑΕΚ στο Μετς. Οι «κιτρινόμαυρες» του Άκη Φλαούνα στο πρώτο παιχνίδι στο Ρέντη έδειξαν θετικά στοιχεία και πλέον στο δεύτερο αισιοδοξούν πως μπορούν να φθάσουν στη νίκη και να επιστρέψουν εκ νέου στον Πειραιά.

Ο τεχνικός της Ένωσης αναφερόμενος στον αγώνα του Μετς τόνισε «Έχουμε μάθει να παίζουμε ματς “χωρίς αύριο” με κάθε αντίπαλο που είχαμε απέναντι μας. Για μας μετράει η καλή εμφάνιση, το οργανωμένο παιχνίδι και η καλή προετοιμασία στην τακτική μας. Ακόμα κι αν πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι στόχος μας είναι να το θυμόμαστε και εμείς και οι αντίπαλοι μας».

Ο Ολυμπιακός θέλει την 2η νίκη για να ξεμπερδεύει με την υπόθεση πρόκριση και να έχει τον χρόνο στην διάθεσή του.

Προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Φερνάντο Μουνιόθ ο οποίος δήλωσε «Το δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι τελείως διαφορετικό. Ο αντίπαλος θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, θα πιέσει από το σερβίς και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά θέλουμε να τελειώσουμε τη σειρά».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η σειρά των αγώνων μεταφέρεται στο Ζηρίνειο. Εκεί όπου οι δύο ομάδες έχουν παράδοση στα πολλά σετ και τις αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Οι «πράσινοι» μετά τη νίκη τους στην Κυψέλη θέλουν μια ακόμη για την πρόκριση, την στιγμή που οι «κυανόλευκοι» έδειξαν πως μπορούν για το 1-1.

Ο Νίκος Μελλές μιλώντας για τον 2ο αγώνα της σειράς υπογράμμισε «Για εμάς το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Ζηρίνειο είναι “χωρίς αύριο”. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε μόνο νίκη προκειμένου να οδηγήσουμε τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι. Για να έχουμε ελπίδες απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να αποφύγουμε τα λάθη. Σίγουρα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτό της περασμένης Τετάρτης. Έχουμε καλή ψυχολογία  και με τη δύναμη της έδρας μας μπορούμε να ισοφαρίσουμε».

Στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού δεν υπάρχουν προβλήματα και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους και αποφασισμένους για το 2×2.

Ο αρχηγός των «πρασίνων» Σωτήρης Πανταλέων, που είναι από τους κορυφαίους της φετινής χρονιάς διανύοντας περίοδο δεύτερης νιότης δήλωσε χαρακτηριστικά εν όψει του αγώνα  «Η Κηφισιά είναι ποιοτική ομάδα και πρέπει να παίξεις γρήγορα και χωρίς λάθος Δε νίκησε τυχαία τον Ολυμπιακό στο Ζηρίνειο. Εάν βρει ρυθμό και δεν πιεστεί θα έχουμε δύσκολο έργο αλλά μετά από τόσα ματς που έχουμε παίξει εφέτος έχουμε δείξει τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε την πρόκριση για τα ημιτελικά που είναι και ο μεγάλος στόχος για τη σεζόν».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Στο Βραχάτι ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου και στοχεύει στη νίκη που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την πρόκριση στην Ερμούπολη.

Η έδρα αποτελεί το φετινό όπλο του Παμβοχαϊκού ο οποίος παρουσιάζεται μεταμορφωμένος και ιδιαίτερα ισχυρός.

Ο Κώστας Δεληκώστας για τον σημερινό τελικό έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους με τον Γκλαντσόουν Τζούνιορ να υπογραμμίζει «Μας αδικεί το σκορ του πρώτου αγώνα γιατί δεν είναι αυτή η διαφορά των δύο ομάδων. Δεν είχαμε ευστοχία στις φάσεις που έπρεπε αλλά είμαστε εδώ για να διορθώσουμε την κατάσταση. Θέλουμε να ταξιδέψουμε πάλι στη Σύρο για να παίξουμε για την πρόκριση στα ημιτελικά. Στην έδρα μας πρέπει να παίξουμε καλύτερα».

Χωρίς άγχος και προβλήματα ο Φοίνικας Σύρου αισιοδοξεί πως θα επιστρέψει στο νησί με τη νίκη και την πρόκριση στις αποσκευές του.

Οι «κυανέρυθροι» του Ράτκο Παβλίσεβιτς θέλουν να ξεμπερδεύουν γρήγορα με την πρόκριση. Στόχος τους η δεύτερη επικράτησή επί των «κυανοκίτρινων» και ταυτόχρονα η εξασφάλιση πολύτιμου χρόνου εως ότου ξεκινήσουν τα ημιτελικά.

Ο Φιλανδός διαγώνιος των «Πειρατών», Σαμούλι Καϊσλασάλο, δήλωσε: «Η ομάδα μας έκανε ένα πολυ ωραίο παιχνίδι στον πρώτο αγώνα, μείναμε πίσω στο σκορ αλλά ολοκληρώσαμε τον αγώνα κατακτώντας όλα τα σετ. Είναι ένα νέο παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε σκληρά φτάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα στον εκτός έδρας αγώνα. Πιστεύω στην ομάδα μου και στόχος μας είναι να επιστρέψουμε με την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος».

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται στην Μίκρα με τον Ηρακλή να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Οι «κυναόλευκοι» μετά την πολύ κακή παρουσία που είχαν στην Πυλαία, φρόντισαν να «γεμίσουν» μπαταρίες και αισιοδοξούν πως θα παρουσιαστούν καλύτεροι και ανταγωνιστικοί.

Ο MVP της 22ης αγωνιστικής Αλέξανδρος Χήρας δήλωσε: «Περάσαμε δύσκολα στον πρώτο αγώνα γιατί κάπου χαθήκαμε στο μεγάλο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ μας πίεσε, δεν έκανε λάθη και εμείς δεν μπήκαμε στον αγώνα. Πιστεύω όμως πως στην έδρα μας θα έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε τι αξίζουμε. Δεν θα περάσει εύκολο βράδυ ο ΠΑΟΚ στη Μίκρα και όλοι μας αισθανόμαστε την δύναμη αλλά και την ανάγκη να βγάλουμε χαρακτήρα σε έναν μεγάλο αγώνα. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια στο πρωτάθλημα και θα παλέψουμε για αυτό».

Έτοιμος να δοκιμάσει αντοχές και να πάρει τη νίκη-πρόκριση σε δύσκολες έδρες δηλώνει ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να κάνουν το 2-0 επί του Ηρακλή και να περιμένουν τον Ολυμπιακό για την διεκδίκηση του τίτλου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σάκης Ψάρρας είπε: «Το Σάββατο έχουμε μία ακόμα δοκιμασία με τον Ηρακλή και ελπίζω να είναι η τελευταία μαζί του για το πρωτάθλημα. Ισως βρεθούμε πάλι αντίπαλοι στον τελικό του κυπέλλου… Κοιτάω την δική μου ομάδα. Είμαστε καλά και αποφασισμένοι για να πορευτούμε μέχρι την κορυφή, βήμα, βήμα ακόμα και σε δύσκολες έδρες».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PLAY-OFF VOLLEYLEAGUE

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

17.00: Α.Ε.Κ. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (νίκες: 0-1)

19.00: Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Παναθηναϊκός Α.Ο. (νίκες: 0-1)

19.00: Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου (νίκες: 0-1)

19.30 (ΕΡΤ3): Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 – Π.Α.Ο.Κ. (νίκες: 0-1)