ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη, ελέω… ντόπινγκ η Aich/Dob του Α. Δαλακούρα

Πρώτη, ελέω… ντόπινγκ η Aich/Dob του Α. Δαλακούρα

Στην κορυφή του αυστριακού πρωταθλήματος φιγουράρει πλέον η ομάδα του διεθνούς Αλεξανδροπουλίτη άσου, μετά το κρούσμα ντόπινγκ στην Τιρόλ Ινσμπρουκ και την αφαίρεση πέντε βαθμών από την πρωταθλήτρια ομάδα.

Ο Ρώσος Στάνισλαβ Μάσλιεφ της έως χθες πρωτοπόρου της Αυστριακής Λίγκας, σε έλεγχο αντι-ντόπινγκ που διενεργήθηκε στις 25 Νοεμβρίου βρέθηκε θετικός στη χρήση της συνθετικής αναβολικής στεροειδούς ουσίας στανοζολόλης. Και μπορεί η Stanozolol, να θεωρείται θεωρείται ξεπερασμένη ως ουσία, το  γεγονός ωστόσο ότι είναι απαγορευμένη επέφερε την ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών για την ομάδα του .

Έτσι μετά και την ακύρωση των βαθμών από τις δύο νίκες της ομάδας του Ίνσμπρουκ με Σάλτσμπουργκ (3-0, 20/11/2016) και Aμστέτεν (3-1, 21/11/2016), η Aich/Dob Ποζογίλνιτσα του Ανέστη Δαλακούρα, σκαρφάλωσε με 46 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας, και πλέον κρατά στο χέρι της την πρωτιά της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της 4άδας του πρωταθλήματος, έναντι της δεύτερης με 45 βαθμούς Τιρόλ Ίνσμπρουκ.