ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Προβληματισμός των ΤΑΑ για τις Ανώνυμες Εταιρίες

Προβληματισμός των ΤΑΑ για τις Ανώνυμες Εταιρίες
Ο νέος αθλητικός νόμος που έχει δοθεί προς διαβούλευση έχει αρκετές διατάξεις που έχουν αρχίσει να απασχολούν σοβαρά το βόλεϊ. Μια εξ αυτών είναι η μετατροπή των ΤΑΑ σε Ανώνυμες Εταιρίες, διαδικασία η οποία όπως φάνηκε και φέτος και σύμφωνα με την πλειοψηφία των σωματείων προβληματίζει και δεν τα βρίσκει σύμφωνα.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα (σ.σ μετατροπές μπορούν να γίνουν) το άρθρο 72 του νέου νόμου (σ.σ όταν αυτός ψηφιστεί) τα ΤΑΑ εντός τριών μηνών θα πρέπει να μετατραπούν σε Ανώνυμες Εταιρίες.

Σε περίπτωση δημιουργίας Α.Ε, η ονομασία της Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) θα μετατραπεί σε ΕΣΠ (Επαγγελματικός Σύνδεσμος Πετοσφαίρισης) ενώ αν συμβεί κάτι τέτοιο ο νέος νόμος έχει όριο μίνιμουμ 10 Ανώνυμες Εταιρίες στο πρωτάθλημα.

Είναι λοιπόν απόλυτα φυσιολογικός ο προβληματισμός αλλά και η φοβία των ερασιτεχνικών σωματείων που βλέπουν μπροστά τους σαν “σκόπελο” τις Ανώνυμες Εταιρίες και το καθαρά επαγγελματικό πλαίσιο που θα κληθούν-υποχρεωθούν τα σωματεία να μπουν.

Ήδη γίνεται κατανοητό από το Δελτίο Τύπου ότι έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις στην ΕΣΑΠ αλλά και τα ραντεβού με την πολιτική ηγεσία προκειμένου να βρεθεί κάποια άλλη μορφή, ή κάποια άλλη λύση για το καθεστώς των ΤΑΑ προκειμένου να υπάρξουν αλλαγές στον αθλητικό νόμο.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Στα γραφεία της ΕΣΑΠ στο Μαρούσι έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου συνάντηση μεταξύ του νομικού συμβούλου της ΕΣΑΠ Χρήστου Ηλιάδη και νομικών συμβούλων των ΤΑΑ με θέμα το νέο αθλητικό νόμο που έχει μπεί στη διαβούλευση και  οποίος προβλέπει μετάβαση σε καθεστώς Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.
Συζητήθηκαν θεσμικές και νομικές παράμετροι, τα θετικά και τα αρνητικά του νόμου.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με τους φοροτεχνικούς των ΤΑΑ, ενώ συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού (Υφυπουργό Γ.Βασιλειάδη και ΓΓΑ κο Ιούλιο Συναδινό) αλλά και τους τομεάρχες αθλητισμού των πολιτικών κομμάτων έχει ζητήσει για να τους ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Π.Ταρνατόρος:

Παρέστησαν οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ (Κατερίνα Γιαννακοπούλου), του Ολυμπιακού (Μιχάλης Υδραίος), του Παναθηναϊκού (Αργύρης Αργυρόπουλος), του Ηρακλή Χαλκίδας (Στέλλα Βαβουλιώτη) και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (Γιώργος Διονάς).