ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βραζιλία και το Μουντιαλίτο Συλλόγων

Στη Βραζιλία και το Μουντιαλίτο Συλλόγων

Το Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας και η Sada Cruzeiro θα διοργανώσουν για τρίτη συνεχόμενη φορά τον προσεχή Οκτώβριο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων της FIVB.

Έτσι από 27 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2015 στο Μπέλο Οριζόντε, στην έδρα της πρωταθλήτριας κόσμου 2013, “Sada Cruzeiro” θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, κάτοχος του οποίου είναι η ρωσική Μπελογκόρι Μπέλγκοροντ.

Στην 11η διοργάνωση του θεσμού, οι οκτώ καλύτερες ομάδες βόλεϊ στον κόσμο θα φιλοξενηθούν στην Πολιτεία της Minas Gerais, μία από τις σημαντικότερες έδρες του βόλεϊ στη “χώρα του καφέ’.

Η πρώτη ομάδα που εξαφάλισε την πρόκριση για το τουρνουά των κορυφαίων ομάδων του κόσμου είναι η πρωταθλήτρια της Νότιας Αμερικής, UPCN San Juan, Αργεντινή, που κέρδισε στον τελικό τη Sada Cruzeiro. Η εκπρόσωπος της Ευρώπης θα γνωστοποιηθεί στις 29 Μαρτίου, με τον τελικό του Champions League. Επί του παρόντος, πάντως έξι ομάδες ανταγωνίζονται για το φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία.

Μια ακόμη ομάδα θα είναι η πρωταθλήτρια του Africa Cup of Clubs 2015, που θα διεξαχθεί από 5-17 Μαρτίου στην αφρικανική ήπειρο, οι πρωταθλήτριες ομάδες-εκπρόσωποι από τη Βόρεια & Κεντρική Αμερική (NORCECA) και την Ασία, καθώς και τρεις ακόμη ομάδες.

Η ανάθεση πάντως στη Βραζιλία και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη φορά της διοργάνωσης, δικαιώνει τον  νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πετοσαφαίρισης της Πολωνίας, Πάβελ Πάπκε ο οποίος πρόσφατα αποκάλυψε πως τα σύννεφα  που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα στις σχέσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (FIVB) και της Βραζιλιανικής Ομοσπονδίας διαλύθηκαν οριστικά και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η διοργάνωση των τελικών “Final 6” του World League στη Βραζιλία