ΔΙΕΘΝΗ

Συνήθεια που έγινε… λατρεία για Αθανασόπουλο

Συνήθεια που έγινε… λατρεία για Αθανασόπουλο

Στον 6ο του τελικό επί γερμανικού εδάφους προκρίθηκε το βράδι της Τετάρτης ο Έλληνας τεχνικός μετά την επική ανατροπή της Στουτγκάρδης στον εντός έδρας ημιτελικό Κυπέλλου με την Βίλσμπιμπουργκ.

Παρουσία 1720 φίλων της ομάδας του Γιάννη Αθανασόπουλου, οι φιλοξενούμενες “πάγωσαν” το SCHARRena της Στουτγκάρδης, καθώς εκμεταλλευόμενες α΄σετ τα λάθη των γηπεδούχων, κατάφεραν στη συνέχεια κυριαρχώντας σε επίθεση, σερβίς μπλοκ να προηγηθούν με 2-0 (25-23, 25-17) της αήττητης φέτος κατόχου του γερμανικού Super Cup.

Κάπου εκεί όμως, υπό τον “πέλεκυ” του αποκλεισμού και την συμπαράσταση των οπαδών της, η ομάδα του Ισπανού προπονητή, Ερνάντες αντέδρασε.  Με καλύτερο σερβίς και μπλοκ, μείωσε ισοφάρισε με 25-18, 25-13 σε 2-2 και με το πόδι πατημένο στο γκάζι… έβαλε προορισμό για την ολική ανατροπή και τον τελικό.

Μέσα λοιπόν σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα και με απόλυτη κυριαρχία σε επίθεση και μπλοκ η Στουτγκάρδη παρέσυρε με 15-8 τις αντιπάλους της στο τάι μπρέικ και με 15-9 πανηγύρισε την επική της πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης.

stuttgart_final

Έτσι οι 19 πόντοι της τοπ σκόρερ των φιλοξενούμενων δεν βοήθησαν στο στόχο της Βίλσμπιμπουργκ, αφού η Allianz MTV με 16 πόντους της Σαντορ και άλλους 15 πόντους αντίστοιχα των Μλεϊνκοβα, Γουίτνεϊ “ξύπνησε” σε όλους μνήμες από το 2015, όταν η γερμανική ομάδα κατέκτησε με πασαδόρο την διεθνή, Αθηνά Παπαφωτίου και τον Γιάννη Αθανασόπουλο το δεύτερο Κύπελλο Γερμανίας, μετά το ιστορικό 2011.

Αντίπαλος στον τελικό της 29ης Ιανουαρίου στο Μανχάιμ θα είναι η επίσης αήττητη Σβέρινερ, που “άλωσε” το Πότσδαμ κερδίζοντας στον άλλον ημιτελικό της ημέρας την τοπική ομάδα με 3-0 σετ (25-22, 25-15, 25-16).

Fotos:  dreesmann-foto.de / www.tombloch.de