ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Σκορπίζουν «Ελπίδα» στις Σέρρες!

Σκορπίζουν «Ελπίδα» στις  Σέρρες!

Μια αθλητική κυψέλη που έχει σκοπό να μάθουν σωστά το βόλεϊ οι μικρές ηλικίες και να διαδώσει τον αθλητικό πολιτισμό και το ευ αγωνίζεσθε , αποτελεί ο σύλλογος «Ελπίς Σερρών» που ίδρυσαν το φθινόπωρο του 2014, η Κυριακή Γιαλένιου και η Γεωργία Γεωργοπούλου.

Ιδρυτικά στελέχη σε αυτό τον σπουδαίο σύλλογο –φυτώριο, είναι οι μεγάλες δόξες του γυναικείου βόλεϊ και από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών, η Μαρία Κωστοπούλου και η Τασία Πολυζώη.

Η Ελπίδα Σερρών στον ένα χρόνο λειτουργίας της έχει καταφέρει να μαζέψει εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια από την πόλη Σερρών και τα γειτονικά χωριά και να δημιουργήσει τμήματα υποδομών από 3-17 ετών που λαμβάνουν μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΕΣΘΡ- Ανατολικής Μακεδονίας.

Η πασαδόρος Κυριακή Γιαλένιου, ένας ζωντανός θρύλος του γυναικείου βόλεϊ με τεράστια καριέρα στην «χρυσή γενιά» της εθνικής γυναικών που πρωταγωνίστησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90, με δεκάδες τίτλους και διακρίσεις στον ΠΑΟ, στον ΖΑΟΝ αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες που πέρασε.

Mαζί με την Γεωργία Γεωργοπούλου, παλιά δόξα-ακραία του ΒΑΟ και του Βύρωνα, Βαλκανιονίκη με την εθνική γυναικών, δήλωσαν στον Volleyplanet για τους στόχους της Ελπίδας:« Θέλαμε να συνεχίσουμε να είμαστε κομμάτια της οικογένειας του βόλεϊ αν και δεν αγωνιζόμαστε πλέον.

Αφού καταλάβαμε ότι έχουμε «καλή χημεία», ταιριάζουμε και έχουμε ταύτιση απόψεων σε θέματα του βόλεϊ, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι δημιουργικό. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο στην πόλη των Σερρών που υπάρχει πολύ έμψυχο υλικό και μπορεί να αναπτυχθεί το βόλεϊ.

Με το που ξεκινήσαμε την Ελπίδα καταλάβαμε ότι δεν κάναμε λάθος. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη από την αρχή από διάφορους τοπικούς φορείς, σχολεία, οικογένειες παιδιών.

Δώσαμε μεγάλος βάρος στην δημιουργία ομάδων υποδομών με αγόρια και κορίτσια από 3-17 ετών που μάλιστα μερικά από αυτά έχουν επιλεγεί στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων!

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι το βόλεϊ ταιριάζει στα κορίτσια αλλά είναι άδικο αφού στην πόλη των Σερρών και από τις γειτονικές πόλεις έχουν αναδειχθεί και άνδρες βολεϊμπολίστες που έφτασαν στην εθνική ομάδα.

Ο στόχος μας είναι να αγαπήσουν το άθλημα αγόρια και κορίτσια και να μάθουν το άθλημα, παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Παράλληλα έχουμε και ομάδα ενηλίκων που την αποτελούν οι γονείς των παιδιών που έχουμε στις ακαδημίες και βρίσκουν και αυτοί την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν μαζί με τα παιδιά τους.

Επίσης συνεργαζόμαστε με πολλές άλλες ομάδες του νομού Σερρών αλλά και της Καβάλας και διοργανώνουμε αλλά συμμετέχουμε και σε αρκετά τουρνουά.»

Elpis serron tmimata ypodomis 789

Τα τμήματα υποδομής της Ελπίδας

Georgopoulou-gialeniou 456

Το ιδρυτικό δίδυμο Γεωργοπούλου- Γιαλένιου και παρακάτω η κατάκτηση του κυπέλλου το 2002 απο τον ΖΑΟΝ με τη συμμετοχή της Γιαλένιου, της Μπλάμη, της Καλλιγέρη και της Μάσου.

Gialeniou 2002 kypello zaon 789