ΔΙΕΘΝΗ

ΣΟΚ: Και το βόλεϊ στη λίστα των «Fancy Bears»

ΣΟΚ: Και το βόλεϊ στη λίστα των «Fancy Bears»

Οι Ρώσοι χάκερ συνεχίζουν τη δημοσίευση γνωστών ονομάτων που φέρονται να έχουν κάνει χρήση αναβολικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με πολλά γνωστά ονόματα του βόλεϊ να περιλαμβάνονται στη νέα “απαγορευμένη” λίστα.

Στο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και της Ρωσίας, σχετικά με σκάνδαλα ντόπινγκ, από τους ιατρικούς φακέλους αθλητών που έχουν υποκλέψει από την WADA, αρχίζουν να εμφανίζονται πλέον και αθλήματα που έχουν λίγο πολύ τη φήμη των “καθαρών”, όπως το βόλεϊ.

Παρόλα αυτά οι “Fancy Bear” μεταξύ άλλων κορυφαίων ονομάτων του αθλητισμού, όπως ο Ελβετός ποδηλάτης  Fabian Cancellara αλλά και ο Σέρβος πρωταθλητής Ευρώπης του μπάσκετ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, γνώριμος στο ελληνικό κοινό από την παλιότερη παρουσία του στον Ολυμπιακό, Μίλος Τεόντοσιτς δημοσίευσαν πρόσφατα στην ιστοσελίδα τους, λίστα με 41 αθλητές, για τους οποίους υποστηρίζει, ότι έχουν αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έχοντας κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, με την ανοχή της WADA.

emanuele-birarelli-italian-captain-injured-photo

Σε αυτή, μεταξύ άλλων σπορ περιλαμβάνονται ο Ιταλός ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο και χάλκινος στο Πεκίνο, Εμανουέλε Μπιραρέλι και δύο ακόμη “κυρίες του φιλέ”.

glass

Η Αμερικανίδα χάλκινη Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια των ΗΠΑ, Αλίσα Γκλας, αλλά και η Σέρβα ασημένια Ολυμπιονίκης του 2016 και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σίλβια Πόποβιτς.

popovic

Και ο πόλεμος καλά κρατεί, αφού στην κεντρική τους σελίδα οι Ρώσοι Χάκερ προειδοποιούν ότι δεν θα σταματήσουν: “είμαστε ανώνυμοι, είμαστε λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε, να μας περιμένετε”…