ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σταματόπουλος : “Η προσπάθεια συνεχίζεται”

Σταματόπουλος : “Η προσπάθεια συνεχίζεται”

Η φετινή χρονιά για τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας αποτελεί την κρισιμότερη της ιστορίας του καθώς οι “πράσινοι” παλεύουν με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή και παραμονή τους στην κατηγορία. Ο Μπάμπης Σταματόπουλος αναφέρθηκε στην νέα προσπάθεια που κάνει η ομάδα, το κλίμα που αλλάζει και δήλωσε πως όλοι στην Ορεστιάδα είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον ιστορικό σύλλογο στην Α1…

Η χρονιά για τους “πράσινους” του Έβρου ξεκίνησε με τεράστια οικονομικά -και όχι μόνο-προβλήματα που έφεραν την ομάδα ένα βήμα πριν την διάλυση. Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη για σωτηρία της ομάδας έφερε αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά…

osfp-aoo-3 osfp-aoo-4

Η προσωρινή Διοίκηση Πρωτοδικείου, αποτελούμενη από παλαιούς και νέους παράγοντες, αλλά και πρώην αθλητές του συλλόγου, φρόντισε να τρέξει τα πολλά ανοικτά θέματα του συλλόγου και να πραγματοποιήσει την επανεκκίνηση που χρειαζόταν ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας ο οποίος πλέον κάνει αγώνα δρόμου για να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής.

Η πρώτη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα κόντρα στην Κύζικο την 16η αγωνιστική αλλά και η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος επί της Νίκης Αιγινίου στην Κατερίνη επανέφεραν τα χαμόγελα αισιοδοξίας στους “πράσινους” με τον τεχνικός της ομάδας Μπάμπη Σταματόπουλο να δηλώνει έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα στην παραμονή της.

Ο Εβρίτης προπονητής μίλησε για την κατάσταση στους “πράσινους”,. για την συνέχεια και τα καθοριστικά παιχνίδια, αλλά και την προοπτική του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος.

-Η κατάσταση στην ομάδα έχει αρχίσει να ομαλοποιείται;

Μ.Σ. “Η κατάσταση μέρα με τη μέρα βελτιώνεται. Αυτό φαίνεται παντού. Από τα αποδυτήρια, μέσα στο γήπεδο, στις προπονήσεις, στις αποστολές. Δημιουργείται ένα κλίμα ευφορίας που δεν υπήρχε πριν. Δείχνει να φτιάχνει το κλίμα. Πιστεύω πως θα έχουμε συνέχεια”

Η ομάδα ουσιαστικά ξεκίνησε μετά τον Δεκέμβριο…

Μ.Σ. “Αυτό είναι και καλό και κακό. Το κακό είναι πως πρέπει να πάρουμε κάποια ματς για να μπορέσουμε να πάμε στα play-out και το καλό είναι πως αν πάμε εκεί θα ήμαστε πιο φρέσκοι από τις υπόλοιπες ομάδες. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν φθάσει στο επίπεδό που μπορούν, ενώ εμείς θα έχουμε ανοδική πορεία”.

osfp-aoo-2 osfp-aoo-1

Η ψυχολογία έχει αλλάξει με τις δύο συνεχόμενες νίκες…

Μ.Σ. “Σίγουρα οι νίκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Πρέπει να πιστέψουμε πως μπορούμε να κερδίζουμε. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Το διεκδικήσαμε και το πήραμε αυτό. Ακόμη και κόντρα στον Ολυμπιακό η εικόνα δεν ήταν άσχημη. Εγώ έμεινα ευχαριστημένος μπροστά σε αυτόν τον αντίπαλο και σε αυτούς τους παίκτες και παρά την απουσία του Μορέλος και την ταλαιπωρία με το ταξίδι και το λεωφορείο ”

Βέβαια σε σχέση με τα όσα έγιναν παλαιότερα το ταξίδι με το λεωφορείο μοιάζει πολυτέλεια, όταν είχαμε δει την αποστολή της ομάδας να επιστρέφει με τρένο.

Μ.Σ. “Όντως έφθασε να είναι πολυτέλεια και πιστεύουμε πως στους επόμενους αγώνες θα διορθωθεί και αυτό το κομμάτι γιατί λογικό είναι κοντεύοντας στα play-out η ομάδα θα έχει πιο κοντινά παιχνίδια και αναγκαστικά θα πρέπει να γίνεται με άλλο τρόπο”.

Αυτή η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τους προηγούμενους μήνες κόστισε στην ομάδα όσον αφορά τον κόσμο; Σε ότι αφορά την προσέλευσή του στο γήπεδο αφού και τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά.

Μ.Σ. “Ο κόσμος πάντα θέλει νίκες. Είχε γίνει μια μαζική προσέλευση με τον Ηρακλή στο πρώτο παιχνίδι του Α γύρου όπου όμως η ομάδα δεν ήταν έτοιμη ακόμη. Στα επόμενα παιχνίδι πιστεύω πως θα έχουμε περισσότερο κόσμο. Θα έρθει ο κόσμος της πόλης στο γήπεδο και θα στηρίξει την ομάδα. Το πιστεύω αυτό γιατί όλοι ξέρουμε την αγάπη που έχουν οι φίλοι της Ορεστιάδας για την ομάδα”.

aoo-panhgyrikh-2-2017 aoo-panhgyrikh-2017

Η φετινή χρονιά και η μάχη επιβίωσης-παραμονής της ομάδας στην κατηγορία είναι ένα στοίχημα για όλους στην Ορεστιάδα; Για εσένα ως προπονητής, για τους παίκτες, για την διοίκηση;

Μ.Σ. “Δεν το βλέπω ως στοίχημα. Το βλέπω ως μονόδρομο. Διότι η ομάδα αν δεν σωθεί κανείς δεν θα ξέρει από εκεί και μετά το μέλλον της. Και διοικητικά και αθλητικά. Τίθενται πολλά θέματα¨

Η προσπάθεια συνεχίζεται μιας και ακολουθούν καθοριστικά παιχνίδια

Μ.Σ. “Η προσπάθεια συνεχίζεται. Στόχος είναι να πάρουμε και τα 3 ματς που έχουμε μέσα στην έδρα μας με Παναχαϊκή, Παμβοχαϊκό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης που τα χρειαζόμαστε. Από εκεί και μετά στα εκτός έδρας με Παναθηναϊκό και Κηφισιά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ο στόχος είναι να μαζέψουμε τους βαθμούς για να έχουμε την δυνατότητα αρχικά να παίξουμε στα play-out και από εκεί και μετά στο Κύπελλο αν μπορέσουμε να πάμε στο Final 4 θα είναι ευχής έργον”.

Το Κύπελλο είναι στις δυνατότητες της ομάδας…

Μ.Σ. “Νομίζω το δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε την Κύζικο Νέας Περάμου. Την έχουμε στην έδρα μας όποτε γιατί όχι. Θέλει προσοχή και να κάνουμε μια καλή εμφάνιση όπως οι τελευταίες. Μια νίκη-πρόκριση θα αναπτερώσει το ηθικό των παικτών. Όσο πιο πολλές νίκες κάνεις είναι καλύτερο… Η νίκη είναι πάντα νίκη και λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία της ομάδας”.

osfp-aoo-5 aoo-pagos-stamatopoylos-vasikh-2017