ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Μονομαχία Αιγάλεω-ΑΟΝΑ στον τελικό ΕΣΠΕΔΑ

Μονομαχία Αιγάλεω-ΑΟΝΑ στον τελικό ΕΣΠΕΔΑ

To Αιγάλεω και η Αργυρούπολη είναι οι δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν την Κυριακή στις 19.00 στο κλειστό του «Σίτι» τον τίτλο του πρωταθλητή ΕΣΠΕΔΑ νεανίδων στο πλαίσιο του αντίστοιχου F4 ενω στον μικρό τελικό θα έχουμε Ηλιουπολη-Άλιμος στις 17.00

Στον ημιτελικό που έγινε πρώτος χρονικά, είχαμε ένα μεγάλο θρίλερ όπου η Αργυρούπολη αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ με μεγάλη αντεπίθεση «γύρισε» τον αγώνα και επικράτησε του Άλιμου με 3-2!

Επίσης μεγάλη άτυχη στάθηκε η ακραία του Αλίμου Καραμπαγια που αποχώρησε με πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγοα για ρήξη χιαστού!

Τα σετ: 25-21, 25-22, 15-25, 17-25, 11-15.

ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ (Αρναούτη): Δελατόλα, Μπουντούρογλου, Καπάτου, Μαντούκα, Λαζαρίδου, Γεωργίου / Ζουμπούκου (λ), Τσουρουπάκη (λ), Μαλτίδου, Μπελούδου, Μουλακάκη, Κουλά, Γιατρά

ΑΠΣ ΑΛΙΜΟΥ (Παπαθανασίου): Καρακατσάνη, Αρβανίτη, Πάτα, Παπαχατζή, Καραμπάγια, Περγατή / Μούργη (λ), Καρπατσίτη (λ), Μάλη, Χαλκιλα, Λακασά, Κασπούτη

Αigaleo neanides kosmos 2345

Αιγάλεω-Ηλιούπολη 3-0 μέσα σε αποθέωση

Το αναμενόμενο ντέρμπι είχε ενδιαφέρον μόνο στο πρώτο σετ όπου Αιγάλεω και Ηλιούπολη, μονομάχησαν με πάθος και θέληση. Στη συνέχεια οι γηπεδούχες , εντυπωσιακές,ανέβασαν την απόδοση τους, κυριάρχησαν και επικράτησαν πολύ εύκολα με 3-0 της περυσινής κατόχου του τίτλου.

Μάλιστα το φινάλε βρήκε τις αθλήτριες της Αγγελικής Αντωνιάδου να πανηγυρίζουν έξαλα την πρόκριση σε τελικό μετα απο έξι χρόνια και να γίνονται ένα κουβάρι με τους φιλάθλους που της αποθέωσαν. Στη συνέχεια όλες έδωσαν όρκο για την κατάκτηση του τίτλου της ΕΣΠΕΔΑ.

Στο πρώτο σετ η Ηλιούπολη ξεκίνησε καλά προηγήθηκε 4-6, 8-10, το Αιγάλεω πέρασε μπροστά με 12-10, 16-13, η ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη μείωσε σε 16-15, στη συνέχεια με τη Μιρέλα Χαραλαμποπούλου (αδελφή του μπασκετμπολίστα Βασίλη Χαραλαμπόπουλου του ΠΑΟ), ξέφυγε με 21-16, 23-19 με την Κομβόκη και με τη Μανώλικα από το σέρβις, το Αιγάλεω επικράτησε με 25-19 και έκανε το 1-0.

Με καλή ψυχολογία και τη συμπαράσταση των φιλάθλων που είχαν γεμίσει το κλειστό « Σταύρος Βενέτης», το Αιγάλεω πολύ ανώτερο σε επίθεση-σέρβις και πρωταγωνίστρια την Κουλοπούλου, χάλασε εύκολα την υποδοχή της Ηλιούπολης και επικράτησε με 25-18.

Στο τρίτο σετ, το άψογο μοίρασμα της διεθνής πασαδόρου, Κατερίνας Βλάχου, το εκπληκτικό σέρβις της Μανώλικα αλλά και τα εντυπωσιακά τελειώματα των Κομβόκη, Χαραλαμποπούλου, βοήθησαν το Αιγάλεω νε ξεφύγει με 12-6, 14-7, 19-13, η Ηλιούπολη μείωσε στο 20-17 αλλά και πάλι, οι διοργανωτές με το «φονικό» σέρβις της Μανώλικα, ξέφυγε με 22-18, 24-18 και 25-19 μέσα σε αποθέωση με συνολικό σκορ 3-0 σετ.

Μετά τη λήξη του αγώνα η προπονήτρια Αγγελική Αντωνιάδου σχολίασε στον volleyplanet: « Είχαμε άγχος όπως και όλες οι ομάδες αφού και οι τέσσερεις ήθελαν να πάνε τελικό. Τελικά τα καταφέραμε, βρήκαμε το ρυθμό, κάναμε το παιχνίδι μας και επικρατήσαμε με 3-0. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση του και τους περιμένουμε όλους και πάλι την Κυριακή για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας.»

Η μαέστρος-πασαδόρος του Αιγάλεω, Κατερίνα Βλάχου, τόνισε στον volleyplanet: « Είχαμε στην αρχή άγχος γιατί είχαμε χάσει με 3-0 στην κανονική περίοδο. Στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοση μας, πήγαμε πολύ καλά επιθετικά και τελειώσαμε πολλές μπάλες. Δείξαμε χαρακτήρα και τα καταφέραμε. Με την βοήθεια του κόσμου μας που και σήμερα μας συμπαραστάθηκε πολύ, πιστεύω να μπορέσουμε να πάρουμε τον τίτλο που όλες θέλουμε τόσο πολύ»

Τα σετ: 25-19, 25-18, 25-19

ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (Αντωνιάδη): Βλάχου, Μανολίκα, Κουλοπούλου, Χαραλαμποπούλου, Ζαμπούνη, Πολιοθεόδωρου / Οικονομοπούλου (λ), Αναστασιάδη (λ), Παύλου, Μικέλη, Μπλέκα, Μονάντερα, Μάλτσιου, Κομβόλη

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Λυκογιάννη): Πανταζοπούλου, Νάστου, Κασάπογλου, Ευθυμιοπούλου, Σαβαλιά, Γεωργίου / Κυριαζοπούλου (λ), Κανέλλου (λ), Καραγιαννίδου, Κρεμμυδιώτη, Σπυρικάκη, Τζατζινάκη, Αλύμαρα, Αρβανίτη