ΔΙΕΘΝΗ

«Τα πάνω κάτω» για Τζιουμάκα στο ντέρμπι του Νότου

«Τα πάνω κάτω» για Τζιουμάκα στο ντέρμπι του Νότου

Ένας βαθμός ήταν τελικά το κέρδος της ομάδας του Έλληνα διεθνή της Καστελάνα Γκρότε, που μέχρι τα μισά του 3ου σετ του τοπικού ντέρμπι με τη Βίμπο,  κρατούσε στα χέρια της το “καθαρό” τρίποντο της 5ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Στο ντέρμπι του Νότου η νεοφώτιστη γηπεδούχος από την Καλαβρία, παρουσία περίπου 1600 φίλων της,  καθοδηγούμενη από τον πολυ καλό Ματέο Πάρις ήταν κυρίαρχη με Φερεϊρα, Τζιουμάκα σε επίθεση και με το αποτελεσματικό μπλοκ του Άθος Κόστα προηγήθηκε με 2-0 σετ (27-25, 25-20) και 17-12 στο γ’ σετ, δείχνοντας πως θα φτάσει εύκολα σε ένα ακόμη φετινό τρίποντο.

Ο Βέλγος MVP του αγώνα, Λεκάτ όμως πήρε την ομάδα της Πούλια στις πλάτες του και μετά την ανατροπή του 20-18 των φιλοξενούμενων, η Βίμπο κατάφερε παρά τη σκληρή μάχη, να μείνει ζωντανή στο ματς μειώνοντας με 26-24 σε 2-1. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενη κάποιες ολιγωρίες της Καστελάνα Γκρότε έφερε το σκορ με 25-21 στα ίσα 2-2 σετ, στέλνοντας την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ.

Οι γηπεδούχοι στο 5ο σετ προηγήθηκαν με 11-9, αλλά ο Λεκάτ με τις πολύτιμες βοήθειες του Αντόνοφ, χάρισαν τελικά στα σημεία τη νίκη στους φιλοξενούμενους με 16-14, 3-2.

Για τους νικητές ο κορυφαίος του αγώνα Λεκάτ πέτυχε 15 πόντους, τοπ σκόρερ αναδείχθηκε ο Αντόνοφ με 23π, έναν λιγότερο είχε ο Φερέιρα των γηπεδούχων, στους 19 πόντους σταμάτησε ο Τζιουμάκας, ενώ μια ντουζίνα πόντους σημείωσε ο Άθος Κόστα.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 5η2 αγωνιστικής

Πάντοβα-Σόρα 3-0
Βερόνα-Μόντενα 1-3
Λούμπε Τσιβιτανόβα-Τρεντίνο 3-0
Μιλάνο-Ραβένα 1-3
Περούτζια-Μόντσα 3-0
Λατίνα-Πιατσέντζα

Στην κατάταξη προηγούνται με 15β Περούτζια, Μόντενα, ενώ η Κασταλάνα Γκρότε είναι στην 12η θέση με 4 πόντους

Δείτε στο video πως “γλίστρησε” η νίκη μέσα από τα χέρια του Γιώργου Τζιουμάκα