CHALLENGE CUP

«Τα βρόντηξε» ο Νέγκρο στο Βουκουρέστι

«Τα βρόντηξε» ο Νέγκρο στο Βουκουρέστι

Με νέο τεχνικό θα υποδεχθεί στη Ρουμανία τις νταμπλούχες Ελλάδας η CSM Βουκουρεστίου στον επαναληπτικό του Challenge CUP  μετά την πρόσφατη παραίτηση του Ιταλού τεχνικού Νίκολα Νέγκρο, που συνεχίζει πλέον τα ευρωπαϊκά όνειρα διάκρισης από τον πάγκο της σλοβενικής Κάλτσιτ Κάμνικ.

Το 2017 λοιπόν “μπήκε” με προβλήματα για τη ρουμανική πρωταθλήτρια του CEV Cup γυναικών, η οποία εδώ και… έναν χρόνο, από τις 20/12/2016 βρίσκεται σε αναζήτηση του νέου τεχνικού της.

Τα δύο σετ και ο βαθμός που χάθηκε κατά συνέπεια στο εντός έδρας ντέρμπι κορυφής της ρουμανικής λίγκας με την πρωταθλήτρια Άλμπα Μπλάζι, ήταν η αφορμή που βρήκε ο Ιταλός προπονητής για να τα “βροντήξει”.

“Δεν ήταν μία απλή επιλογή αλλά θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω πως αποφάσισα να παραιτηθώ από την τεχνική ηγεσία της CSM Βουκουρεστίου, θεωρώντας πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να συνεχίσω να ασκώ επαγγελματικά το έργο μου, με ηρεμία και όφελος στην καθοδήγηση της ομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σύλλογο, το τεχνικό επιτελείο και τις αθλήτριες και τους εύχομαι τις καλύτερες επιτυχίες για τη φετινή χρονιά” έγραψε στην παραίτησή του ο Νίκολα Νέγκρο, που κατά την αποχώρησή του άφησε τη ρουμανική ομάδα μετά από 13 αγωνιστικές στην 3η θέση (10-3 νίκες) με 29 βαθμούς και μία ήττα 3-0 σετ από τον Ολυμπιακό στο α’ ματς του Challenge Cup.

Ο 36χρονος Ιταλός προπονητής ωστόσο δεν περίμενε πολύ για να βρει δουλειά, καθώς εδω και δύο μέρες διαδέχθηκε στην πρώην ομάδα της άσου του Πανναξιακού, Πότοκαρ τον συμπατριώτη του, Αλεσάντρο Μπελτράμι.  Η πρωταθλήτρια Σλοβενίας σε λίγες μέρες θα αντιμετωπίσει στον “εμφύλιο” της 11ης Ιανουαρίου τη συμπατριώτισσα της Μπράνικ Μάριμπορ στη φάση των “16” του CEV Cup.