ΔΙΕΘΝΗ

Θετικό το Α’ τέστ της Στουτγκάρδης του Αθανασόπουλου

Θετικό το Α’ τέστ της Στουτγκάρδης του Αθανασόπουλου

Στο πρώτο φιλικό της χρονιάς η φιναλίστ Γερμανίας του δικού μας Γιάννη Αθανασόπουλου κέρδισε μπροστά στο κοινό της την κινεζική Jiangsu ECE με 3-0 σετ και σκόρπισε αισιοδοξία ενόψει των φετινών της υποχρεώσεων εντός και εκτός συνόρων.

Αν λοιπόν “η αρχή  θεωρείται το ήμισι του παντός” τότε ο Έλληνας, για μια ακόμη χρονιά, συνεργάτης του Ισπανού προπονητή, Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντες δικαιούται μετά το πρώτο τεστ της χρονιάς, όσο σεμνός κι αν είναι, να “χαμογελά”. Κι αυτό γιατί η Allianz MTV έπαιξε βόλεϊ υψηλού επιπέδου, απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του λαμπερού κινεζικού πρωταθλήματος, δις πρωταθλήτρια (2000-2001, 2001-2002) με υψηλότατο μπάτζετ και με τρεις φετινές Ολυμπιονίκεις μεταξύ άλλων άσων στην σύνθεσή της (Ρουόκι, Ζάνγκ, Γκόνγκ).

stuttgart_athanasopoulos_allianz

Κόντρα λοιπόν στις Κινέζες αντιπάλους τους τα κορίτσια της Στουτγκάρδης έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα των φιλάθλων τους, για αυτή την πετυχημένη πρόβα τζενεράλε ενόψει του προσεχούς (16/10) Super Cup Γερμανίας στο επιβλητικό Mercedes Benz Arena του Βερολίνου κόντρα στην πρωταθλήτρια Δρέσδη.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου εξάλλου το μενού έχει και πάλι… κινέζικο για τη Στουτγκάρδη, καθώς έχει κλείσει φιλικά με μια ακόμη ομάδα της ασιατικής χώρας, την πρωταθλήτρια 2002-2003 Zhejiang New Century Tourism Volleyball.