ΔΙΕΘΝΗ

Τζιουμάκας, Πάρις για Καστελάνα Γκρότε

Τζιουμάκας, Πάρις για Καστελάνα Γκρότε

Με δύο “δικά” μας παιδιά, εκτός εξαιρετικού απρόπτου, θα παλέψει φέτος για την σωτηρία της  η ιταλική New Mater Volley, που επιστρέφει και πάλι στα “σαλόνια” του ιταλικού βόλεϊ έπειτα από 4 χρόνια απουσίας.

Έτοιμος για μια νέα πρόκληση στην… ιταλική του καριέρα φαίνεται πως είναι ο διεθνής άσος μας, Γιώργος Τζιουμάκας. Μετά λοιπόν τη φετινή του σεζόν στην Πιατσέντζα, με τα χρώματα της οποίας κατέλαβε την 5η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ έφτασε παράλληλα στην 4άδα του Κυπέλλου και στους “8” του CEV Cup, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, τη σεζόν 2017-2018 θα κληθεί να ενισχύσει την ομάδα της Castellana Grotte, New Mater Volley.

Για τον 23χρονο Έλληνα διαγώνιο (2.04μ), αυτή θα είναι η 5η του συνεχόμενη χρονιά στο “καμπιονάτο” μετά τη θητεία του σε Κούνεο, Περούτζια (2 χρόνια) και Πιατσέντζα.

paris

Μαζί του, ο παλιός διαγώνιος της Περούτζια, θα έχει και έναν Συριανό… Πειρατή! Ο λόγος για τον γνώριμο  στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στη Volleyleague με τις φανέλες των ΜΕΝΤ και Φοίνικα Σύρου, 34χρονο Ιταλό πασαδόρο, Ματέο Πάρις, που φέτος, αγωνιζόμενος μεσούσης της περιόδου στους “Black Devils” της Περούτζια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ένω έφτασε και στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Προπονητής της ομάδας θα είναι για μια ακόμη σεζόν ο Πίνο Λορίτσιο, που μετά την φετινή πανηγυρική άνοδο ανανέωσε τη συνεργασία του με τους “τζιαλομπλού”, με στόχο αρχικά την παραμονή στην ιταλική Superlega και ο,τι καλύτερο στη συνέχεια.

Foto: a.nya photo / @anyaph.de