ΔΙΕΘΝΗ

«Βλέπει» Final 4 με «ρεσιτάλ» Κουντουρά

«Βλέπει» Final 4 με «ρεσιτάλ» Κουντουρά

Μπορεί να αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Challenge Cup, ωστόσο το όνειρο της ευρωπαϊκής διάκρισης συνεχίζεται για την  Έλενα Κουντουρά και την ουγγρική Βάσας, που χάρις στη σημαντική συνεισφορά της διεθνούς μας άσου, “φλερτάρει” πλέον με την τελική φάση του Πρωταθλήματος Κεντρικής Ευρώπης (Mevza Cup).

Στον αγώνα με την σλοβακική Σλάβια Μπρατισλάβας, που παίχθηκε στην ουδέτερη έδρα του τσεχικού Όλομουτς, η Βάσας καθοδηγούμενη με μαεστρία από την διενή μας πασαδόρο η ουγγρική ομάδα πραγματοποίησε με 3-0 (25-20, 25-23, 25-21) επίδειξη δύναμης επί των αντιπάλων της και έκανε αποφασιστικό βήμα για την είσοδο της στο Final Four του θεσμού.

OAPDOI_VASAS

Η Ελληνίδα πασαδόρος, που αντλεί περισσότερη δύναμη στην θέα της “γαλανόλευκης” στην κερκίδα μαζί με τα λάβαρα της ομάδας, ως συνήθως, πέρα από τα γνωστά της οργανωτικά καθήκοντα, βοήθησε την Βάσας και στο σκοράρισμα, συνεισφέροντας 4 πολύτιμους πόντους (1 άσος, 3/4 επ.). Για αυτό και φιγουράρει στην 4η θέση των κορυφαίων πασαδόρων της διοργάνωσης, με 3η την Βαν Ντε Βίβερ (Κάλσιτ Λιουμπλιάνας), Κουμπίνοβα (Όλομουτς) και Μιλοσάβλιεβιτς (Μπράνικ Μαριμπορ). Εξίσου όμως για… Όσκαρ και τα στατιστικά της διεθνούς άσου μας στο σερβίς, όπου είναι 3η στο σύνολο των άσων με 13 “φονικά” σερβίς και 2η σε αποτελεσματικότητα!

Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Κουντουρά, που σήμερα το απόγευμα αντιμετωπίζει στο Όλομουτς την οικοδέσποινα ομάδα της Τσεχίας, έφτασε σε 7 ματς τους 13 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση πίσω από τη σλοβενική Κάλσιτ Λιουμπλιάνας (15β, 6 αγ.), την επίσης ουγγρική Λιναμάρ Μπεκερσαμπάι (16β, 8 αγ.) και την πρωτοπόρο από την Σλοβενία, Μπράνικ Μάριμπορ (17β, 7 αγ.)